Anual, primăria va finanţa trei proiecte edilitare propuse şi votate de târgovişteni

După modelul implementat cu succes la Cluj şi Sibiu, Primăria Târgovişte va finanţa, în fiecare an, trei proiecte iniţiate şi votate de cetăţenii oraşului. Pentru a asigura baza legală acestui demers, prin care se urmăreşte creşterea gradului de implicare a târgoviştenilor în actul administrativ, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din această lună a Consiliului Local Municipal va fi şi un proiect de hotărâre privitor acordarea acestor finanţări.
Primarul Cristian Stan a explicat că va fi o sesiune de depunere de proiecte şi că „votul va fi mixt, în sensul că 50% va fi vot direct şi 50% va fi vot pe o platformă on-line, asemănătoare cu cele de la Cluj şi Sibiu. Vom găsi şi modalitatea să mergem în cartiere, să luăm părerea cetăţenilor pentru investiţiile care vor fi propuse în anumite zone. Esenţial este că cetăţenii vor participa direct şi real la cheltuirea banului public, în sensul că vor indica acele proiecte pe care le consideră necesare pentru cartierele lor”. Edilul a mai precizat că singura condiţie pentru ca un cetăţean să poată depune sau vota un astfel de proiect, este să aibă domiciliul în Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date acceptă extrasul de carte funciară obţinut online

Prezentarea contractului de vânzare-cumpărare, a celui de construire sau a extrasului de carte funciară semnat şi ştampilat, eliberat de oficiile de cadastru şi publicitate imobiliară, nu mai este obligatorie pentru obţinerea documentelor de identitate. Extrasele de carte funciară emise online de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) sunt […]