Angajatorii trebuie să dispună telemuncă, iar acolo unde nu este posibil, să decaleze programul de lucru dacă au peste 50 de angajaţi

A fost aprobată o ordonanţă de urgenţă care prevede, printre altele, ca pe durata stării de alertă, angajatorii să dispună munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, acolo unde specificul activităţii permite.
Totodată, în cazul în care munca la domiciliu sau telemunca nu sunt posibile, actul normativ prevede ca angajatorii din sistemul privat, autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale, regiile autonome, societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ teritorială, care au mai mult de 50 de salariaţi, să organizeze programul de lucru astfel încât salariaţii să fie împărţiţi în grupe care să înceapă şi să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră.

Ordonanţa adoptată de Guvern completează şi prevederile referitoare la telemuncă, în sensul că angajatorul şi angajatul pot conveni, printr-un acord scris, ca angajatul să utilizeze mijloacele proprii ale telesalariatului pentru desfăşurarea activităţii de la domiciliu, cu menţionarea condiţiilor de utilizare.
Pentru a veni în sprijinul angajatorilor, dar şi al salariaţilor care ar putea avea neclarităţi în ceea ce priveşte implementarea măsurilor luate de Guvern privind relaţiile de muncă, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va deschide, începând de luni, un Tel Verde unde vor putea fi solicitate informaţii suplimentare.
Numărul de telefon alocat este 0800868622 şi va putea fi apelat de luni până vineri între orele 9.00 – 21.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cristian Stan face echipă şi în acest mandat cu viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal Târgovişte, cel mai important punct a fost alegerea celor doi viceprimari. Dată fiind majoritatea clară a consilierilor PSD, au fost realeşi fără probleme în funcţia de viceprimar Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu. Grupul PNL nu a avut nicio propunere.Într-o scurtă conferinţă […]