Ample controale ce vizează respectarea măsurilor de protecţie sanitară, în vederea prevenirii şi limitării infectării cu COVID-19

0 0

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.
La activităţile desfăşurate au participat peste 400 de poliţişti din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi cei de la Direcţia de Sănătate Publică.

Astfel, la nivelul judeţului Dâmboviţa, au fost verificate 156 de societăţi comerciale, iar pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale.
Totodată, au fost efectuate controale şi în mijloacele de transport în comun, iar pentru nerespectarea O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice au fost aplicate 101 sancţiuni.
Alte 49 de sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991.
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja sănătatea, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur.
Activităţile pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 vor fi desfăşurate în continuare în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Operaţiune dificilă, desfăşurată contracronometru, pentru salvarea a trei bărbaţi prinşi sub un mal de pământ

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitaţi în localitatea Braniştea pentru salvarea a trei persoane (bărbaţi de 26, 20 şi 16 ani) surprinse sub un mal de pământ, în timp ce efectuau lucrări la o reţea de canalizare.Pentru extragerea acestora pompierii au intervenit […]