Amenzi şi avertismente pentru mai multe firme de construcţii

0 0

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa a organizat Campania pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului în care se respectă dispoziţiile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor.
„Prin această campanie s-a urmărit identificarea şi combaterea muncii nedeclarate, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca minorilor, determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă persoanelor depistate fără forme legale de angajare, diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care deriva din nerespectarea prevederilor legislaţiei muncii, precum şi modul în care sunt respectate normele de securitate şi sănătate în muncă specifice, a precizat Marius Lixandru, inspectorul şef al ITM Dâmboviţa.
În domeniul relaţiilor de muncă au fost verificaţi 20 de angajatori, s-au dispus 12 măsuri de intrare în legalitate şi au fost aplicate amenzi în valoare de 20000 lei pentru neîncheierea contractului individual de muncă şi nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidenţă a salariaţilor (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 8 angajatori, s-au dispus 19 de măsuri de intrare în legalitate şi s-au aplicat amenzi în valoare de 4000 de lei. Deficienţe frecvent constatate au fost legate de neefectuarea triajului epidemiologic al lucratorilor şi vizitatorilor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-A STABILIT CAMPIOANA ROMÂNIEI

In conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF, având în vedere Decizia Comitetului Executiv al FRF din 03.08.2020, având în vedere termenul limită impus de UEFA […]