Activitate preventiv-educativă la care au participat studenții Facultății de Drept și Științe Administrative și tineri de la Asociația Centrul Diaconal ”Casa Creștină”

1 0

Polițiștii Compartimentului de analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul Penitenciarului Găești, au organizat, în cadrul proiectului de prevenire a delincvenței juvenile ”Dincolo de aparențe”, o activitate preventiv-educativă la care au participat studenții Facultății de Drept și Științe Administrative și tineri de la Asociația Centrul Diaconal ”Casa Creștină”.

Tinerii au interacționat cu o persoană privată de libertate, condamnată pentru fapte din domeniul traficului și consumului de droguri, obiectivul activității fiind acela de a atrage atenția beneficiarilor asupra consecințelor care se produc odată cu implicarea în fapte antisociale și prin adoptarea unor decizii care, ulterior, au urmări grave și ireversibile.

Totodată, polițiștii au vrut să atragă atenția asupra măsurilor de autoprotecție pe care trebuie să le adopte pentru siguranța acestora și le-au prezentat o serie de sfaturi si recomandări pentru a reduce gradul de implicare în evenimente negative.    

De asemenea, beneficiarii au primit informații cu privire la regimurile de detenție, drepturile si obligațiile persoanelor private de libertate, condițiile de detenție.

Activitatea este circumscrisă obiectivelor stabilite prin Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private 2020-2024.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pompierii români au plecat în misiune de pregătire în Grecia

În perioada 1 iulie – 1 august 2022, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul  General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program pilot de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și […]