ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA PĂDURILOR

Săptămâna trecută poliţişti din toată ţara au efectuat aproape 900 de controale şi au confiscat peste 900 de metri cubi de lemn, în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru protejarea fondului forestier. De asemenea, au fost indisponibilizaţi 483 de pomi de Crăciun.
În perioada 20 – 26 noiembrie 2020, poliţiştii au desfăşurat 874 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului de material lemnos. Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 196 de dosare penale, în care sunt cercetate 114 persoane şi au fost aplicate 157 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 -Legea contravenţiilor silvice, în valoare de 308.000 de lei.
Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 930 de metri cubi de lemn, în valoare de 428.000 de lei. De asemenea, au fost descoperiţi 170 de metri cubi de lemn tăiaţi ilegal, în valoare de 111.000 de lei şi au fost confiscaţi 483 de pomi de Crăciun, în valoare de 285.000 de lei.
Poliţiştii au intervenit la 14 apeluri 112 privind transporturi de material lemnos, dintre care 4 au fost confirmate ca fiind ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Alte 7 notificări ale României, în ceea ce priveşte alerte de măşti neconforme de pe piaţă, au fost validate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene - RAPEX

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă că alte 7 notificări ale României, în ceea ce priveşte alerte de măşti neconforme de pe piaţă, au fost validate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.„Aşa cum v-am obişnuit, Direcţia de Control şi Supraveghere Piaţă a […]