Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

În ultimele 24 de ore, poliţiştii şi reprezentanţii celorlalte autorităţi cu atribuţii în domeniu au continuat acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, peste 4.500 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 777 de acţiuni de verificare, la nivel naţional.

Au fost efectuate 79.208 verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.
În urma acţiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.084 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 816.340 de lei.
Poliţiştii se află permanent la datorie şi vor interveni cu fermitate în toate situaţiile în care legea este încălcată. Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice.
Recomandăm oamenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-
19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A fost lansat studiul de prefezabilitate pentru cel mai amplu proiect de dezvoltare al judeţului Dâmboviţa

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Corneliu Ştefan, a anunţat lansarea studiului de prefezabilitate pentru Inelul 2 de centură – drum de legătură care va spori accesibilitatea în zona urbană a municipiului Târgovişte.La acest eveniment au fost prezenţi: vicepreşedinţii CJD, Luciana Cristea şi Antonel Jîjîie, […]