Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU „Basarab I” Dâmboviţa

0 0

În perioada 27 iulie – 02 august 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 55 evenimente: 8 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 22 incendii de vegetaţie, 9 acţiuni pentru asigurare zonă, 8 acţiuni pentru asistenţă persoane, o acţiune de descarcer-are şi 4 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (două salvări animale şi două deblocări de uşă). Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 259 cazuri medicale.
Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 7 controale pe linia situaţiilor de urgenţă (două la unităţi de alimentaţie publică, două la unităţi de turism, unul la staţie de distribuţie gaz petrolier lichefiat – tip SKJD, unul la o unitate de producţie şi unul la localitate) şi 4 controale de autorizare privind securitatea la incendiu (3 la unităţi de producţie şi unul la o unitate de îngrijire a sănătăţii). De asemenea, au mai fost desfăşurate două activităţi (în comun cu IPJ/DSVSA/ITM) privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluenţă mare de public (unităţi alimentaţie publică). S-au aplicat 25 sancţiuni contravenţionale principale (21 avertismente şi 4 amenzi în cuantum de 11.500 lei). A fost aplicată o sancţiune complementară de retragere a autorizaţiei de securitate la incendiu. Au fost emise 3 autorizaţii de securitate la incendiu (3 unităţi de producţie) şi două avize de securitate la incendiu (clădire comerţ şi clădire turism).
În această perioadă, ISU „Basarab I” Dâmboviţa a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, în sprijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiuni.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Club online de educaţie financiară pentru liceeni

Autoritatea de Supraveghere Financiară, Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor Publice şi Asociaţia Română a Băncilor lansează în parteneriat FinClub, un program de educaţie financiară destinat elevilor de liceu din clasele X-XII, pasionaţi de piaţa financiară.Derulat sub auspiciile Acordului de Colaborare privind Educaţia Financiară, programul presupune crearea unui club de […]