ACŢIUNE PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER

Timp de 5 zile, poliţiştii rutieri au acţionat la nivel naţional pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule înmatriculate în alte state. În perioada 17 – 21 februarie 2021, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere, poliţiştii au acţionat la nivel naţional pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, în special pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autoturisme înmatriculate în alte state.
Zilnic, peste 900 de poliţişti rutieri au acţionat în stradă, fiind verificate 51.711 autovehicule, dintre care 6.454 înmatriculate în alte state. Pentru neregulile constate, poliţiştii au aplicat 32.360 de sancţiuni contravenţionale, 27.890 dintre acestea fiind pentru nerespectarea legislaţiei rutiere. Din totalul acestora, 1.649 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state. Totodată, au fost reţinute 2.854 de permise de conducere, 133 aparţinând conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state. Tot în cadrul acţiunii, au fost reţinute 975 de certificate de înmatriculare, dintre care 120 eliberate de autorităţi din alte state. Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 57 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 49 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.
De asemenea, au fost constatate 374 de infracţiuni, pentru 41 dintre acestea fiind bănuiţi conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministerul Educaţiei nu a transmis şi nu va transmite către unităţile şi instituţiile de învăţământ nicio interdicţie expresă cu privire la oferirea de flori şi mărţişoare

In ordinul comun nr. 3.235/2021 al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale (Anexă: Măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământpreuniversitar/unităţile conexe în perioada pandemiei de COVID-19 – II. Măsuri de organizare a spaţiilor, a accesului în unităţile de învăţământpreuniversitar/unităţile conexe şi a […]