ACŢIUNE PENTRU PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER

Peste 1.300 de poliţişti au acţionat la nivel naţional pentru verificarea legalităţii activităţilor derulate în domeniul silvic. Pentru neregulile constatate au fost întocmite 93 de dosare penale în care sunt cercetate 166 de persoane şi au fost confiscaţi 555 de metri cubi de material lemnos fără documente legale. În perioada 29 mai – 4 iunie 2020, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică, poliţiştii au acţionat la nivel naţional pentru protejarea fondului forestier şi prevenirea şi combatere faptelor ilicite în domeniul silvic.
Astfel, au fost efectuate 283 de acţiuni şi 933 de controale, 80 dintre acestea fiind în fondul forestier, 70 pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării

şi valorificării lemnului, 756 pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos, restul vizând alte activităţi. Au fost verificate 2.450 de vehicule şi 268 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.
Pentru neregulile constatate în domeniul silvic au fost înregistrate 93 de dosare penale în care sunt cercetate 166 de persoane. De asemenea, au fost confiscaţi 555 mc. de lemn fără documente legale, în valoare de peste 320.000 de lei.
La activităţi, alături de cei peste 1.300 de poliţişti, au participat reprezentanţi ai Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră, Gărzii Forestiere, Romsilva, precum şi ai ocoalelor silvice de regim.

One thought on “ACŢIUNE PENTRU PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ajutorul a venit de la jandarmi şi salvamontişti

Jandarmii de la Postul Montan Peştera şi salvamontiştii au intervenit Cheile Zănoagei, în sprijinul unei persoane accidentate.Bărbatul în vârstă de 53 de ani, din Bucureşti se afla într-o drumeţie împreună cu soţia şi fiica pe traseul montan Zănoaga – Cheile Zănoagei, cu un grad de dificultate mediu (marcat cu cruce […]