ACŢIUNE PENTRU CĂLĂTORII ÎN SIGURANŢĂ

0 0

Poliţiştii de la transporturi, din toată ţara, au acţionat, în acest weekend, în peste 500 de trenuri pentru călători şi în aproape 500 de staţii şi triaje de cale ferată, pentru siguranţa oamenilor. 8 minori lipsiţi de supraveghere au fost redaţi familiilor sau internaţi în centre de plasament.
In perioada 19-20 septembrie a.c., Direcţia de Poliţie Transporturi a coordonat, la nivel naţional, o acţiune în trenurile de călători, pentru a se asigura că cei care călătoresc ajung cu bine la destinaţie, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.
Poliţiştii au fost prezenţi în 552 de trenuri de călători şi în 474 de staţii şi triaje CF.
Au fost legitimate 2.546 de persoane, dintre care 9 persoane sunt bănuite de comiterea unor infracţiuni, 5 dintre acestea fiind depistate în flagrant delict.
Poliţiştii au depistat 8 minori lipsiţi de supraveghere, care au fost redaţi familiilor sau internaţi în centre de plasament, o persoană urmărită, precum şi 4 bolnavi psihic, 3 comercianţi ambulanţi şi 23 de persoane fără adăpost.
Pe parcursul acţiunii, poliţiştii de la transporturi au aplicat 620 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, 232, la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
De asemenea, au mai fost aplicate şi 24 de sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 13 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 64 la HG 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române.
Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale, aplicate celor care au încălcat normele în vigoare, este de 263.146 de lei, iar a bunurilor indisponibilizate, de
1.723 de lei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CONTROALE ŞI VERIFICĂRI PENTRU PROTEJAREA PĂDURII

Peste 750 de controale au fost efectuate, în ultima săptămână, de poliţişti din toată ţara, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R., pentru protejarea fondului forestier şi prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.În perioada 11-17 septembrie 2020, poliţiştii au desfăşurat 752 de controale pentru […]