ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR ÎN ZONELE DE TRECERE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ

Poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi şi ai Direcţiei Rutiere au acţionat pentru prevenirea accidentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.
În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 2.612 sancţiuni contravenţionale, dintre care 320 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 2017 pentru alte abateri prevăzute de legislaţia rutieră şi 275 pentru alte fapte.În urma neregulilor la regimul rutier, poliţiştii au constatat 16 infracţiuni şi au reţinut 238 de permise de conducere, dintre care 81 au fost reţinute pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 18 pentru depăşiri neregulamentare în zona trecerile la nivel cu calea ferată şi 139 pentru alte abateri.
De asemenea, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare, au fost reţinute 98 de certificate de înmatriculare.
Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare.
Vă reamintim că: La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă şi să se asigure că nu se apropie un vehicul feroviar.
Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semi-bariere, dacă acestea sunt ridicate şi semnalele luminoase şi sonore nu funcţionează, iar semnalul cu lumina albă intermitentă cu cadenţa lentă este în funcţiune.
Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:
a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;

b) semnalul cu lumini roşii şi/sau semnalul sonor sunt în funcţiune;
c) întâlneşte indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.
Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoare la lit. c) sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

333 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, sancţionate contravenţional, conform Legii nr. 55 din 2020, cu amenzi în valoare totală de 13.500 de lei

Poliţiştii dâmboviţeni alături de jandarmi şi poliţişti locali, au acţionat în sistem integrat, în zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele şi localurile publice, precum şi mijloacele de transport în comun, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile impuse în contextul stării de alertă.Au fost organizate 24 de acţiuni punctuale […]