Târgovişte: Iluminatul public este modernizat pe fonduri europene

Date:

Sistemul de iluminat public din municipiul Târgovişte este modernizat pe fonduri europene, în cadrul unui proiect cu o valoare de aproximativ 22.000.000 lei!
„Primăria Târgovişte derulează investiţia cu titlul „EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIŞTE”, prin care se realizează reabilitarea şi modernizarea sistemului de iluminat public stradal prin montarea a 3137 de aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED, la acest moment fiind montate deja 2.508 dintre acestea. Sunt prevăzute sisteme de alimentare cu panouri fotovoltaice pentru trecerile de pietoni, care vor funcţiona şi pe baza senzorilor de mişcare; aceştia vor comanda creşterea fluxului luminos al aparatelor în momentul în care persoane se angajează în traversarea trecerii de pietoni. Va fi dezvoltat şi un sistem de management prin telegestiune, care va asigura urmărirea de la distanţă a iluminatului (prin dispecerat) şi va permite controlul unitar al sistemului de iluminat, precum şi controlul individual sau în grup al punctelor luminoase”, precizează primarul Cristian Stan.
Prin implementarea proiectului se va produce o scădere a facturii la energia electrică aferentă iluminatului public cu aproximativ 60%, costurile de întreţinere a reţelei fiind de asemenea mult mai reduse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

La Bălteni, mascații au intervenit cu focuri de armă 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au fost sesizați...

Polițiștii  dâmbovițeni au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au...

Incendiu produs în comuna Cândești

Garda de intervenție Voinești a intervenit cu două autospeciale...