Lista alimentelor cu indicație geografică protejată din România se mărește 

Date:

Sistemul de indicație geografică protejată permite consumatorilor să distingă produsele de calitate și ajută producătorii din diverse areale să își comerciizeze produsele. Protecția indicațiilor geografice are un important impact economic și cultural pentru comunitățile locale, susținând dezvoltarea lor economică.

Cel mai recent produs tradițional românesc inclus pe lista alimentelor cu indicație geografică protejată din România este sardeluța marinată. Această Specialitate Tradițională Garantată (STG) se alătură celorlalte 13 produse românești cu indicație geografica protejată recunoscute la nivelul UE.

Sardeluța marinată este pregătită după o rețetă tradițională din șprot mic, marin, sare gemă neiodată, oțet din vin, vin alb, zahăr, ulei din floarea-soarelui, boia iute, ardei iute, piper negru boabe, foi de dafin, ienihibar boabe, coriandru. 

În funcție de metoda de preparare se obțin 3 sortimente:

▪️ sardeluța marinată în vin, care are un gust acrișor, 

▪️sardeluța marinată în ulei, care are gust de pește marin însoțit de gustul neutru de ulei de floarea-soarelui 

▪️și sardeluța marinată în ulei picant, unde gustul peștelui este potențat de gustul ardeiului iute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Utilaje industriale second-hand vs. echipamente noi din China – Ce alegi în 2025?

Într-o perioadă marcată de automatizare accelerată, deficit de forță...

Ce este ‘black mass’ și cum funcționează o linie de reciclare a bateriilor?

Creșterea accelerată a cererii pentru vehicule electrice și echipamente...

Șoferi depistați sub influența alcoolului în județul Dâmbovița

Polițiștii  au oprit un autoturism condus de un tânăr...