Dezastru ecologic pe Râul Ialomița! Decolmatarea Lacului Pucioasa are ca efect colmatarea albiei inferioare și a tuturor prizelor de apă de la Târgoviște!

Date:

Primarul Municipiului Târgoviște a făcut acuzații extrem de grave cu privire la modul în care se execută lucrările de decolmatare a lacului de acumulare de la Pucioasa. Cristian Stan spune că Ialomița a fost transformat într-un râu de nămol, fiind colmatate toate prizele de apă și canalele de pe raza municipiului!

„În ultimele zece zile, Râul Ialomița  a fost transformat într-un noroi mișcător. Se decolmatează barajul de la Pucioasa, nu am fost anunțat oficial de nimic dar tot ce se scoate din baraj este deversat în aval și blochează în Municipiul Târgoviște tot ceea ce înseamnă priză la Iazul morilor, prizele de alimentare cu apă a lacurilor din Parcul Chindia , pentru lacul de la Complexul Turistic și de Natație și, foarte important, toate canalele de irigație pentru Cartierul Matei Voievod. Eu nu știu cine a luat această decizie și de ce! Îmi spuneau locuitorii din Matei Voievod că s-ar fi putut face iarna acest lucru, când nu i-ar fi afectat!

Noi am sesizat toate instituțiile statului care au atribuții în domeniul acesta. Am sesizat și Administrația Bazinală Buzău, pentru că am înțeles că se ocupă de subiectul acesta și o să vedem cine va suporta toate prejudiciile. În momentul de față pe toate canalele de aducțiune din Târgoviște avem mâl undeva la jumătate de metru grosime! Eu cred că ar trebui să vină cei care au luat decizia, să meargă la legumicultorii din Matei Voievod și să-i despăgubească la nivelul pierderilor suferite. Cred că este un dezastru ecologic ceea ce se întâmplă, inclusiv cu fauna acvatică! Tot ce este în aval de baraj este colmatat iar Ialomița este un râu de nămol!”- a declarat Cristian stan, primarul Municipiului Târgoviște.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...

Furtuni, în  județul Dâmbovița 

În urma manifestărilor codurilor roșu și portocaliu care au...

Dosar penal întocmit de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița au oprit pentru...