9 februarie, Ziua Mondială a Stomatologului

La data de 9 februarie este sărbătorită în mod tradiţional Ziua Mondială a Stomatologului, sărbătoarea profesională a dentiştilor şi medicilor stomatologi.
În 1984 Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Societatea Internaţională a Stomatologilor a stabilit ziua de 9 februarie drept Ziua Mondială a Stomatologului.
Ziua Mondială a Stomatologului este sărbătoarea profesională a dentiştilor şi medicilor stomatologi, celebrată în întreaga lume pe 9 februarie, în ziua comemorării Sfintei Apollonia, care este patroana celor suferinzi de durere de dinţi şi a stomatologilor.
Era fiica unui funcţionar de stat major în Alexandria, care credea în Hristos, pe vremea când mulţi compatrioţi ai ei erau pagâni. La vârsta de 49 de ani, în perioada persecuţiei creştinilor, a fost martirizată. Călăul i-a extras dinţii şi i-a zdrobit maxilarele. Atunci ea a rezistat torturilor inumane, a fost fermă în credinţa ei şi nu a renunţat la creştinism. În acel moment, ea a devenit patroana celor care suferă de durere de dinţi şi alte boli stomatologice, iar mai târziu şi a însăşi stomatologilor. Vechii stomatologi au folosit prototipul primei bormaşini stomatologice cu 9.000 de ani în urmă. Această descoperire a fost făcută de cercetătorii din SUA şi Franţa, în provincia Belucistan din Pakistan. Aici au fost desoperite cadavrele unor cetăţeni care au locuit în secolele al IV-lea şi al VI-lea, î.H., care avea găuri cu plombe de un diametru perfect de 1-3 milimetri şi o adâncime de 3,5 milimetri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Asigurare de zonă la un accident rutier produs pe DN 71, în localitatea Aninoasa

Pompierii târgovişteni au fost solicitaţi să intervină în urma producerii unui accident rutier soldat cu trei victime, ce a avut loc pe DN 71, pe raza localităţii Aninoasa, în care au fost implicate patru autoturisme.La locul evenimentului, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte s-au deplasat cu o autospecială de intervenţie şi […]