60.000 de euro pentru susținerea comunităților venite din Ucraina în contextul crizei umanitare

1 0

Programul Start ONG lansează în data de 14 martie, ora 9:00, un apel special adresat organizațiilor neguvernamentale și grupurilor informale/de inițiativă în contextul crizei umanitare din Ucraina. Astfel, 60.000 de euro vor fi acordați în luna martie ONG-urilor și grupurilor informale, pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor de responsabilitate socială, care să ducă la sprijinirea comunităților cheie din cadrul acestui apel, în trei domenii: social, sănătate și educație.Proiectele eligibile în program își vor concentra activitățile în jurul sprijinirii persoanelor refugiate prin activități cu caracter social (distribuirea de pachete alimentare sau igienico-sanitare pentru centrele de cazare pentru refugiați; distribuirea de echipamente logistice, în funcție de necesitățile din teren pentru punctele de trecere a frontierei; alte necesități urgente cu dovada necesarului de la coordonatorul locației, oferirea de transport persoanelor care tranzitează sau se stabilesc în Româniaoferirea de mese calde în punctele de tranzit/centrele de refugiați), activități de integrare ale persoanelor care au cerut azil sau care tranzitează pe o perioadă mai lungă sau alte activități de sprijin în funcție de nevoile specifice identificate sau observate de ONG-uri/grupuri informale (ex. sprijin pentru învățarea limbii româneasistență juridică); activități de suport medical pentru refugiații ucraineni care suferă de diferite afecțiuni cronice.Apelul corespunzător lunii martie va fi lansat luni, 14 martie 2022, începând cu ora 09:00 pe platforma online a programului www.startong.ro.  Proiectele vor avea ca beneficiari: copii, bătrâni, adulți, cu condiția să fie din comunitatea persoanelor care vin din Ucraina, fie căutând azil sau fiind doar în tranzit. Acestea vor avea ca dată de start 21 martie.

 Proiectele pot fi înscrise pe 2 praguri:

●      Pragul nr. 1: proiecte în valoare maximă de 1.000 euro. Valoare totală finanțată: 20.000 euro. Nr. minim proiecte corespunzător acestui prag: 20.

●      Pragul nr. 2: proiecte cu o valoare maximă de 2.000 euro.  Valoare totală finanțată: 40.000 euro. Nr. minim proiecte corespunzător acestui prag: 20.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şoferiţele „sancţionate” cu flori de poliţiştii dâmbovițeni

Şoferiţele au fost trase pe dreapta și „sancţionate” cu flori de poliţiştii dâmbovițeni, acesta fiind modul în care oamenii legii au vrut să le ureze “La mulţi ani” participantelor la trafic cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. Poliţiştii au oprit în trafic, doamnele sau domnişoarele care conduceau autovehicule pe străzile din […]