4 FEBRUARIE – ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI

0 0

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului se marchează în fiecare an la data de 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică. Din 2015, Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este marcată şi în România.
La 10 iunie 2015, plenul Senatului a adoptat două propuneri legislative, prin care 1 octombrie a fost declarată Ziua de luptă împotriva cancerului de sân, iar 4 februarie – Ziua luptei împotriva cancerului.
Reducerea numărului de decese premature cauzate de cancer cu o treime, până în anul 2030, reprezintă unul dintre obiectivele globale.
Potrivit datelor prezentate de OMS, anual, cancerul este responsabil pentru 9,6 milioane de decese în întreaga lume. Totodată, 1 din 6 decese înregistrate la nivel global sunt cauzate de cancer.
Începând din 2019 până în 2021, sloganul/campania sub care se desfăşoară Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este „I Am and I Will”, slogan care reprezintă un apel la acţiune care impulsionează angajamentul personal şi pune accent pe puterea acţiunilor individuale pentru a influenţa viitorul, potrivit site-ului www.worldcancerday.org.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PERCHEZIŢII INTR-UN DOSAR DE PROXENETISM

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşelor Titu şi Răcari şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari au efectuat trei percheziţii pe raza oraşului Titu. Au fost vizate domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Au fost puse în executare 11 mandate de aducere.Activităţile desfăşurate în cadrul […]