17 septembrie 2020, o zi fără persoane decedate din accidente rutiere produse pe drumurile din Europa

Începând din 16 septembrie până pe 22 septembrie 2020, la nivel european, se derulează Săptămâna Europeană a Mobilităţii.
În această perioadă, Reţeaua Europeană a Poliţiilor Rutiere – ROAD-POL va realiza Proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conştientizării de către participanţii la traficul rutier, a riscurilor la care se expun dacă nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.
Proiectul este susţinut de Comisia Europeană şi îşi propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, precum şi ca ziua de 17 septembrie 2020 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere produse pe drumurile din Europa.
Poliţiştii rutieri vor desfăşura activităţi informativ – preventive în trafic, în vederea prevenirii implicării în evenimente rutiere a conducătorilor auto şi a celorlalţi participanţi şi vor înmâna conducătorilor auto, în vederea completării”, Angajamentul meu pentru zilele siguranţei ROADPOL”, ce poate fi descărcat şi de pe website-ul www.roadpolsafetydays.eu.
Vor fi purtate discuţii cu participanţii la trafic pentru conştientizarea importanţei respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la adaptarea vitezei la condiţiile de drum, păstrarea distanţei între vehicule, conducerea sub influenţa alcoolului, oboseala la volan, utilizarea telefonului mobil, precum şi portul centurii de siguranţă.
Evenimentul de lansare a proiectului din acest an a avut loc în Germania, 16 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DOAMNE ALE ARTEI ROMÂNEŞTI la Muzeul de Artă din Târgovişte

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte găzduieşte expoziţia DOAMNE ALE ARTEI ROMÂNEŞTI – în colecţiile de artă ale Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, organizată la Muzeul de Artă din Târgovişte, Calea Domnească, nr. 185.Expoziţia cuprinde o parte din istoria artei româneşti scrisă cu sudoarea, lupta şi talentul unor artiste […]