17 februarie, Ziua Bunătăţii Spontane

0 0

În fiecare an pe 17 februarie, sărbătorim Ziua Bunătăţii Spontane?
Deşi această sărbătoare se bazează pe altruism, ea oferă o recompensă foarte valoroasă şi anume dezvoltă mulţumirea de sine pentru binele făcut.
Se ştie că stima de sine reduce considerabil stresul ceea ce duce la o sănătate fizică şi psihică mai bună. Întotdeauna bunătatea face diferenţa, iar mulţumirea celor din jur ne ajută să fim mai buni. S-a observat că oamenii buni sunt optimişti, sensibili, sănătoşi, au un psihic curat, sunt oameni frumoşi şi dezvoltă relaţii frumoase intre oameni.
Actele de bunătate produc schimbări pozitive pentru cel care le face prin eliberarea în creier a hormonului fericirii – oxi-tocina şi prin reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, s-a observat că bunătatea spontană şi neconditionată reduce insomniile şi atenuează anxietatea şi stările depresive. Faptele bune generează efecte pozitive asupra noastră şi asupra mediului in care trăim şi nu are nici o legatură cu permisivitatea care poate să denatureze un caracter şi un gest frumos!
Fii bun de câte ori se poate. Şi întotdeauna se poate” – Dalai Lama

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministerul Sănătăţii avertizează: Măştile cu supapă nu sunt recomandate

Atenţie la măştile cu supapă! Acestea nu ar trebui purtate în această perioadă pentru că permit răspândirea coronavirusului. Ministerul Sănătăţii avertizează că nu sunt recomandate în pandemie, ci sunt destinate lucrătorilor industriali, ca să nu inspire praf şi alte partic-ule.Explicaţia este simplă: supapa se închide doar la inhalare, nu şi […]