1000 de turişti au fost informaţi preventiv de jandarmii montani în luna august

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au desfăşurat în luna august a.c., 252 acţiuni de informare a turiştilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale incidente prevederilor legislaţiei aplicabile în zona montană, dar şi la pericolele la care îşi pot expune sănătatea şi siguranţa prin cam-parea în locuri neamenajate.
Activităţile s-au desfăşurat în zonele Peştera, Zănoaga, Padina, Lăptici, Piatra Arsă, Horoabe, Păstrăvărie, Cheile Tătarului, Cheile Zănoagei, Contur Lac Bolboci, Scropoasa, 7 Izvoare, Rătei, Brătei şi Dichiu din Munţii Bucegi, în locuri de campare, precum şi pe traseele montane. În urma acestora au fost aplicate 150 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 93 de avertismente şi 57 amenzi în valoare totală de 13.300 lei pentru aprinderea focului şi parcarea autoturismelor în spaţii neamenajate, desfăşurarea de activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate, instalarea în fondul forestier de corturi, fără drept, precum şi pentru pescuitul recreativ fără permis în habitatele piscicole naturale.
În cadrul acţiunilor au fost distribuite peste 400 de pliante fiind informaţi aproximativ 1000 de turişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Bărbat reţinut pentru trafic de minori în scopul exploatării sexuale şi proxenetism

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a doi bărbaţi, de 24, respectiv 26 de ani, din judeţul Dâmboviţa, bănuiţi de trafic de minori în scopul exploatării sexuale şi proxenetism.Din cercetări a reieşit că, în luna decembrie […]