Published On: joi, iun. 8th, 2017

Controalele inspectorilor ANSVSA în domeniul cărnii proaspete şi a cărnii congelate

Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au desfăşurat activităţi de control în: abatoare, unităţi de tranşare, unităţi de reambalare a cărnii, unităţi care produc carne tocată, carne preparată şi separtă mecanic, unităţi de depozitare a cărnii, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul care comercializează carne şi produse din carne.
Au fost verificate 2.004 de unităţi, iar în urma acestor controale au fost aplicate 408 sancţiuni contravenţionale, dintre care 196 avertismente şi 212 amenzi în valoare de 324.920 lei. De asemenea, au fost emise 3 ordonanţe de suspendare a activităţii şi 5 ordonanţe de interzicere a activităţii.
Totodată, au fost retrase de la comercializare aproximativ 1.624 de kg de carne şi produse din carne (carcasă bovină, carne tocată, carne de mici, resturi de tranşare), improprii pentru consumul uman.
Dintre deficienţele identificate şi sancţionate, menţionăm:
– depozitarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
– comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă sau în spaţii neînregistrate sanitar veterinar;
– lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabil-itatea produselor;
– nerespectarea programului de autocontrol;
– manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; – nerespectarea legislaţiei în vigoare privind ambalarea şi etichetarea produselor.
Numărul de telefon al „Call Center”-ului A.N.S.V.S.A. este 0800 826 787 şi poate fi apelat gratuit de către cetăţeni, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>