Un nou Centru de Recuperare pentru Copilul cu Handicap la Găeşti

Consiliul Judeţean Dâmboviţa prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa a încheiat cu Fundaţia „Sera Romania” un acord de parteneriat ce constă în dezvoltarea de servicii sociale prin efectuarea de acţiuni comune, în vederea înfiinţării, organizării şi funcţionării unui Centru de Recuperare pentru Copilul cu Handicap. Funcţionarea centrului va avea loc în imobilul situat în oraşul Găeşti, str. Acad. Cioculescu, nr. 32, judeţul Dâmboviţa. Costurile pentru înfiinţarea centrului vor fi asigurate de Fundaţia „Sera România” în cuantuum ce nu va depăşi suma de 200.000 euro. Această sumă va fi completată cu suma de 80.000 euro asigurată de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa.
Având în vedere, intenţia Fundaţiei „Sera România” de a realiza un proiect în sprijinul copiilor aflaţi în sistemul de protecţie specială al judeţului Dâmboviţa este în interesul D.G.A.S.P.C. Dâmboviţa să primească acest fel de susţinere şi colaborare şi să împărtăşeasca liniile directoare animate de Fundaţie. Reprezentanţii Fundaţiei SERA România, organizaţie non-guvernamen-tală cu o experienţă bogată în domeniul protecţiei copilului şi a promovării drepturilor copilului, şi unul dintre partenerii care au sprijinut Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa (DGASPC) în acţiuni de sprijinire a copiilor cu dizabilităţi, încă din anul 2002, a fost prezentă într-o vizită de lucru la Complexul de Servicii Sociale Găeşti. Delegaţia compusă din domnul Bogdan Simion – directorul Fundaţiei SERA România, domnul luliu Cătălin Ganea – coordonator de programe -Fundaţia SERA România şi doamna Cecile Tissot – director programe CARE France – responsabil programe România, a fost întâmpinată de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, doamna Claudia Gilia şi de directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, doamna Cristiana Bucur.
Având în vedere buna colaborare de-a lungul timpului cu administraţia judeţeană, reprezentanţii Fundaţiei SERA România au fost prezenţi în oraşul Găeşti, cu intenţia pregătirii unui nou proiect – înfiinţarea unui centru de recuperare pentru copii cu dizabilităţi, care să ofere servicii specializate de kinetoterapie, logopedie, hidroterapie, consiliere copil şi familie, evaluare psihologică şi educaţie specială pentru copilul cu handicap sau cerinţe educaţionale speciale. Dintre proiectele importante sprijinite de Fundaţia SERA în judeţul Dâmboviţa amintim: „Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap Târgovişte”, „Reabilitare şi Transformare Clădire Existentă în Casă de Tip Familial – Priseaca”, „Reintegrarea/integrarea copiilor beneficiari ai unei măsuri de protecţie specială” şi „Prevenirea sarcinii nedorite”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CJ Dâmboviţa a votat încetarea contractului de concesiune a imobilului aferent Cabanei Podu cu Florile

Consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre privind încetarea contractului de concesiune a imobilului aferent Cabanei Podu cu Florile. Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 122/21.04.2016 a fost aprobată concesionarea prin licitaţie publică a imobilului aferent Cabanei Podu cu Florile. În urma licitaţiei publice desfăşurate a fost încheiat Contractul de […]