Vouchere pentru elevii care pun burta pe carte

Ş.E.
0 0

eleviCalitatea destul de scăzută a învăţământului românesc din ultimii 26 de ani scurşi de la Revoluţie le dă mari bătăi de cap aleşilor neamului, care vor să ridice cât de cât nivelul de pregătire a copiilor din România.
Pentru a facilita accesul la educaţie, dar şi pentru a-i motiva pe cei mici să pună „burta pe carte” parlamentarii gândesc o lege prin care să-i plătească pe micuţi să facă şcoală.
Concret, aleşii lucrează la o lege potrivit căreia toţi şcolarii, începând cu prima clasă, să primească nişte bani lunar, sub formă de vouchere, pentru a fi stimulaţi să înveţe. Aceste vouchere vor putea fi folosite exclusiv în sistemul de educaţie.
Şcolile de stat, cât şi cele private vor putea încasa contravaloarea în lei odată ce elevul se înscrie şi depune voucherul la şcoala respectivă. Valoarea unui voucher anual va fi calculată prin împarţirea bugetului Ministerului Educaţiei, după scăderea cheltuielilor birocratice, la numărul total de copii eligibili pentru vouchere.
Aceste vouchere nu se vor acorda oricărui elev, ci doar celor care termină cu bine anul şcolar. Aceştia, la finalul anului, vor putea să meargă la secretariatul şcolii şi să ia banii cash.
Cei care sunt chiulangii vor fi obligaţi să scoată bani din buzunar dacă vor să continue studiile.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Chindia Târgovişte Evoluţie bună în faţa unei echipe puternice

Chindia a avut o prestaţie bună în partida de duminică, de pe stadionul Eugen Popescu, cu Dacia Unirea Brăila de care a trecut cu scorul de 2-0 (Honciu 22 şi Niţă 89 -autogol). Echipa din Vechea Cetate de Scaun a avut o evoluţie bună în faţa unei echipe puternice. „Lăncierii” […]