Voinţa Perşinari, o poveste formidabilă. O echipă riguroasă, care arată hărnicie

A.l.
0 0

vointa persinariEchipa păstorită de Vali Junghie a avut şi în acest sezon o evoluţie mulţumitoare şi onorabilă. A terminat ediţia 2015-2016 pe locul 6, cu 55p. A fost întrecută, în clasament, de Flacăra Moreni (locul 1, cu 95p), PAS Pucioasa (2, cu 72p), Gloria Corneşti (3, cu 67p), Recolta Gura Şuţii (4, cu 65p) şi Avicola Tărtăşeşti (5, cu 63p). Voinţa Perşinari e o echipă valoroasă şi frumoasă, dar uneori e naivă.
Cele 55 de puncte acumulate de echipa din Perşinari s-au făcut din 17 victorii şi patru egaluri. Golaverajul a fost pozitiv, +15 (82-67). Strategia antrenorului Gheorghe „Dode” Bălăşoiu a fost dată peste cap şi de lipsa portarului Vasiloiu, plecat la muncă în străinătate, dar şi de accidentările dese ale golgheterului Cătălin Şerban.
In jocul echipei din comuna lui Ion Dolănescu se pot observa posesie, accelerări surprinzătoare, combinaţii subtile, schimb de locuri în viteză, modificare de ritm. De multe ori joacă defensiv, dar nu distruge fotbalul.
Adversarii? Aveau în faţă o forţă colectivă. Un zid greu de depăşit. Indiferent cu cine joacă, băieţii lui „Valică” Junghie luptă până la capăt. Ardoarea acestei echipe nu este întrecută de nimeni. Luptă ca Flacăra Moreni şi Gloria Corneşti, care joacă înfipt, cu multă determinare şi mult elan.
Când apărarea, Beni Popescu, Florin Constantin, Stoica, Mircea Junghie e în formă, reduta Voinţei Per-şinari e greu de răpus. Formează o linie extrem de dură. E aproape imposibil de străpuns o asemenea defensivă. E un bloc compact.
La centrul terenului este un cuplu inseparabil, Mihăilescu şi Stănescu, care dă culoare jocului. Amândoi, pasează, combină, filtrează baloane, centrează, dau la poartă şi de multe ori îşi pun numele pe lista marcatorilor. Pot face normă dublă (atac-apărare). În linia mediană îi mai găsim pe Lois (poate juca şi fundaş), Stroe, Necatu (cu multe prezente în Liga a 2-a şi a 3-a).
În atac acţionează Şerban, Tănase, Ristoiu. Uneori se plusează cu alţi jucători.
În lot mai sunt: A. Păsărică, Amuza, N. Spânu, Iordan, Bucuroiu, M. Spânu.
De la jumătatea returului a reve-nenit portarul Cristi Vasiloiu, un goalkeeper de top care şi-a recăpătat repede forma fizică. În stagiunea trecută, Voinţa Perşinari a fost una dintre protagonistele campionatului. A fost o echipă riguroasă, care a arătat hărnicie. E o poveste formidabilă.
Zilele trecute, Vali Junghie mi-a mărturisit că ar vrea să se retragă din fotbal. E scârbit de ceea ce se întâmplă de fotbalul dâmboviţean. A făcut-o cu un zâmbet trist. Nu era însă scuturat de nervii conflictului de pe la comisii cu rivala Recolta Gura Şuţii.
Personal cred că va lasa supărarea deoparte şi va continua. Împreună cu primarul Marian Bunea.
Cred că nea Vali e un superb exemplu de regenerare. El crede cu tărie în primenirea fotbalului dâmboviţean, care se poate face cu oameni corecţi şi pricepuţi. Pricepuţi doar la fotbal nu la alte prostii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Voinţa Crevedia a trecut prin momente dificile la barajul cu Flacăra Moreni. Va continua în Ilfov

Echipa din Crevedia a avut un parcurs bun în sezonul regulat şi foarte bun în play-off. În această ultimă fază a învins cu 2- 0 (Oprea şi Nedelea 55 – din 11m) pe Pescăruşul Grădiştea (în semifinale) şi cu 4-1 (Mari-nică Ionică 5, 20, 70 şi 77) pe C.S.O. Bragadiru […]