UNDE ŞI CÂND O SĂ VĂ OPRIŢI?

Mihai ROŞOIU

csmDâmboviţa riscă să rămână fără două echipe importante şi alte câteva sute de sportivi legitimaţi în acest moment la CSM Târgovişte. Nu e o glumă de 1 aprilie, ci vorbele rostite de primarul oraşului la jumătatea acestei săptămâni într-o conferinţă de presă, care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. Într-un an în care echipa de baschet feminin a jucat în Euroligă, voleibalistele au făcut un pas uriaş către prima divizie, pugliştii lui Nicu Tamaş au adus deja câteva medalii importante la competiţii naţionale, micile baschetbaliste ale lui Marian Enache fac legea în campionatul municipiului Bucureşti, Boriga aruncă bomba şi anunţă că toate acestea nu vor mai exista după 1 iulie 2013. Colac peste pupăză, apare şi riscul ca mulţi dintre copiii târ-goviştenilor să nu mai poată practica înotul, pentru că lacătul va fi pus peste uşile bazinului acoperit dat în folosinţă de doar câţiva ani.
Că trăim într-o eră a poliţelor plătite cu vârf şi-ndesat nu mai e niciun secret pentru nimeni, dar nimeni nu mă poate convinge că refuzul unor consilieri, aleşi inclusiv de părinţii copiilor care nu vor mai avea unde să practice sportul de performanţă, va fi în beneficiul nostru, al oamenilor iubitori sau practicanţi de sport. Nu-i cunosc calităţile sau defectele politicianului Boriga. Probabil că are multe merite şi la fel de multe greşeli. Nu-i cunosc calităţile sau defectele primarului Boriga. Probabil că şi aici există o paritate. Dar ştiu că Boriga iubeşte sportul şi asta nu o poate contesta nimeni, indiferent cât de mult l-ar urî. Tocmai cunoscându-i această pasiune, adversarii sau chiar colegii din sfera politică îl atacă în mod repetat, dar aceste atacuri nu-l vor afecta doar pe primarul Târgoviştei, ci vor distruge, probabil, un întreg club.
„Scopul scuză mijloacele”, spunea în urmă cu sute de ani Machiavelli (ce noroc pe mine că există Google). Şi de multe ori tind să fiu de acord cu spusele florentinului, dar acum s-a întrecut orice măsură. Undeva, aceşti aleşi ai oraşului trebuie să se oprească, dar până în momentul de faţă nu ştim când şi unde se vor opri. Simpla mea sugestie este să înceteze înainte de a fi prea târziu pentru copiii şi nepoţii lor. Pare exagerat, pompos şi lacrimogen ce scriu, dar fiţi convinşi că nu sunt departe de adevăr. CSM Târgovişte NU ÎNSEAMNĂ DOAR ECHIPA DE BASCHET, aşa cum vor unii să înţeleagă publicul larg. CSM înseamnă peste 200 de sportivi, cei mai mulţi dintre ei copii care vor să facă mişcare şi, în viitor, performanţă.
Aşa că, domnilor care o dată la 4 ani ne spuneţi cât de importantă este generaţia de mâine pentru dumneavoastră, gândiţi-vă mai bine înainte de a vă freca mânuţele de bucurie că aţi mai dărâmat ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SĂ VINĂ ALBA! CSMB SPORTUL STUDENŢESC - CS MUNICIPAL TÂRGOVIŞTE 67 - 84 (15 - 21; 11 - 22; 12 - 25; 29 - 16)

Municipal Târgovişte s-a impus lejer şi în deplasarea din capitală, unde a întâlnit echipa Sportul Studenţesc. Deşi era al doilea joc şi ultima şansă a bucureştencelor de a forţa trimiterea într-un decisiv care s-ar fi disputat la Târgovişte, niciun moment nu s-a pus problema calificării, iar fetele lui Nini au […]