TRIUMF ORAŞUL MARII UNIRI! CSU Alba lulia – CS Municipal Târgovişte 66 – 77 (13 – 16, 21 – 18, 16 – 23, 16 – 20)

Mihai ROŞOIU
0 0

csmCampioana şi-a respectat statutul şi, spre disperarea rivalelor, a mai bifat un succes important în actualul sezon regulat. Învinsa Târgoviştei a fost, de data aceasta, CSU Alba Iulia, una dintre formaţiile cotate cu şanse de a atinge semifinalele campionatului şi echipă deja calificată în Final Four-ul cupei.
Aşa cum era de aşteptat, echipa lui Florin Nini n-a fost aşteptată în oraşul Marii Uniri cu flori şi zâmbete. Formaţia lui Miroslav Popov şi-a pregătit temeinic temele şi a încercat să anihileze toate armele importante ale adversarei, iar în primele două sferturi au fost momente în care Tobin şi compania au jucat de la egal la egal cu una dintre cele mai valoroase echipe ale continentului. Cele două rivale şi-au împărţit frăţeşte sferturile de până-n pauza mare. Municipal a câştigat primul mitan la o diferenţă de trei lungimi, în vreme ce gazdele s-au impus în următoarele 10 minute cu 21 – 18, ceea ce a făcut ca tabela sălii din Alba Iulia să indice scor egal: 34 – 34. Gabi Mărginean a fost jucătoarea care a marcat pe bandă rulantă în tabăra târ-govişteană, în vreme ce Amanda Thompson a încercat să o copieze pe extrema de forţă a Municipalului, însă numărul de puncte din dreptul americancei a fost mult mai mic.
După pauză CSM a călcat acceleraţia şi a încercat să rezolve primul caz din Ardeal în repriza a III-a. Mult mai atente la recuperare, jucătoarele campioanei au început să se distanţeze. Nu foarte mult, pentru că arde-lencele au tras din greu pentru a evita un eşec drastic. Mărginean a fost imposibil de stopat şi a continuat să marcheze ca într-un joc pe play- station, iar, încetul cu încetul, fetele lui Florin Nini au început să uite că în urmă cu o săptămână se luptau cu vedetele Moscovei, concentrân-du-se mai mult la ce aveau de făcut miercuri seara la Alba.
În sfertul al patrulea distanţa impusă de Târgovişte a fost constantă. Campioana a avut mereu un avantaj de minimum 5 puncte, iar spre final a arătat că nu poate fi învinsă atât de uşor în Liga Naţională Feminină de Baschet.
Victoria obţinută pe terenul celor de la CSU aduce Târgoviştea la un singur punct de primul loc, iar mâine, în jurul orei 15.00, Municipal va reveni acolo unde îi este locul, adică în fruntea ierarhiei naţionale. Joi, de la ora 13.00, formaţia dâmboviţeană joacă şi a doua restanţă din campionat, cu Universitatea Cluj, o partidă care, în mod cert, nu-i va ridica mari probleme.
Marcatoare
Alba lulia: Abramzon 6, Papp 6, Brantlova 8, Melnika 2, Uiuiu 5, Thompson 19, Tobin 9, Vukoje 11
Antrenor: Miroslav
Popov
Târgovişte: Pop 2,
Miljkovic 5, Matic 8, Tikhonenko 6, Robbins 5, Walker 5, Stoenescu 5, Ajavon 11, Mărginean 30
Antrenor: Florin Nini

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Editorial. CHINDIA, STÂNĂ FĂRĂ BACI

Au mai rămas 9 zile până la reluarea campionatului în Liga a ll-a şi singura echipă dâm-boviţeană prezentă în acest eşalon stă pe un butoi cu pulbere. În locul informaţiilor legate strict despre pregătirea echipei, interviuri cu antrenori sau jucători, apar materiale de presă în care protagonişti sunt contabila clubului, […]