TREASURE HUNT – UN PROIECT INEDIT CARE PROMOVEAZĂ TÂRGOVIŞTEA TURISTICĂ

Una dintre noutăţile cu care administraţia locală a municipiului Târgovişte vine în faţa târgoviştenilor cu prilejul Zilelor Cetăţii este „Treasure Hunt”, un proiect special, ce are drept scop principal promovarea vechii capitale a Ţării Româneşti din punct de vedere turistic.
32 de tineri târgovişteni vor pleca, sâmbătă dimineaţă, în căutare de comori în Târgovişte, pe un traseu care va cuprinde cele mai importante zone culturale, turistice şi istorice ale municipiului.
Evenimentul este organizat de o echipă de tineri târgovişteni: Adrian Pascu, student la Universitatea Maritimă Constanţa -anul I, Teodora Chis, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Arte Bălaşa Doamna, Valentin Danciu, elev în clasa a Xl-a la Colegiul Economic Ion Ghica şi Robert Cătălin losif, elev în clasa a Xl-a la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino, cu sprijinul Primăriei Târgovişte şi al Asociaţiei Culturale KUBART.
Conform precizărilor făcute ieri de către executivul Primăriei Municipiului Târgovişte, cele 16 echipe înscrise în concurs, formate din câte doi membri, se vor prezenta sâmbătă, 7 septembrie, la Beciurile Curţii Domneşti, pentru instructaj.
Gabriel Boriga, primarul municipiului, a precizat că speră ca acest proiect să devină o tradiţie a oraşului: „Asistăm la o premieră în istoria Târgoviştei, o istorie multiseculară, capitala celor 33 de voievozi.
începând din acest an, vom avea parte de un nou concurs interactiv, de un eveniment care sperăm să devină tradiţional şi care, de la an la an, să aibă mai mulţi participanţi, în principiu tineri. Am alături de mine o echipă de tineri care a organizat o vânătoare de comori. Este propunerea lor, pe care noi am acceptat-o cu mare drag, pentru a rememora valorile culturale şi tradiţia municipiului Târgovişte, obiectivele turistice, lucruri pe care noi le avem şi nimeni în lume nu le mai are”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Contestaţiile întârzie proiectele la sistemele de apă-canal din Titu şi Găeşti

In ce priveşte implementarea proiectului de reabilitare şi extindere a sistemelor de apă şi apă uzată din judeţ, directorul general al Companiei de Apă Târgovişte -Dâmboviţa SA, Dorin Staicu, a precizat că „situaţia este critică la Titu şi Găeşti”. La acele contracte de lucrări au fost reluate licitaţiile pentru atribuirea […]