Toamnă săracă pe Valea Dâmboviţei

0 0

mere voinestiSpre deosebire de alţi ani, toamna a venit cam săracă pe Valea Dâmboviţei. Pe ansamblu, producţia de fructe este estimată la 60-70% comparativ cu anul trecut dar sunt suprafeţe imense de livezi în care pomicultorii au muncit şi investit degeaba. Au fost căderi de grindină şi precipitaţii în exces, de unde o calitate mai slabă a fructelor şi tratamente fitosanitare mai numeroase.
Culesul fructelor a început de câteva zile bune şi pomicultorii au parte de încă o dezamăgire. Se repetă istoria din anii trecuţi, când preţurile oferite de angrosişti au fost ridicole.
Sunt producători dispuşi să îşi vândă merele direct din livadă, dar care n-au obţinut nici măcar 1 leu/kg, în condiţiile în care nu era vorba de fructe pentru industrializare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trupa de majorete Dracula's Girl - 3 medalii la Campionatul European de Majorete

Peste 1.000 de participante din 10 ţări au concurat, în perioada 11-14 septembrie, la Campionatul european de majorete ce a avut loc la Târgovişte, pe platoul din faţa prefecturii. Concurentele au avut probe de pom-pom, baton, mace şi show, la eveniment fiind prezenţi în număr mare spectatori, cei mai mulţi […]