TINERII DÂMBOVIŢENI, ÎN CĂUTAREA DREPTURILOR PIERDUTE

0 0

Sfintire Biserica Sf. Dimitrie DumbravaÎn contextul actualei crize economice, cu care se confruntă întreaga lume, pare că am uitat cu toţii de drepturile pe care le avem, atât cele fundamentale, cât şi cele care ne revin în calitate de cetăţeni europeni. Este important ca fiecare dintre noi să-şi cunoască drepturile, pentru a evita încălcarea lor, iar cum tinerii reprezintă viitorul societăţii, accentul trebuie pus pe instruirea lor în acest domeniu.
Pentru a da tinerilor şansa de a-şi construi un viitor mai bun decât al actualei generaţii, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte, în parteneriat cu Asociaţia Tineri pentru Europa de Mâine Târgovişte, va desfăşura, în perioada 16 – 22 septembrie 2013, la Madrid, un complex de activităţi denumite „Seekers of lost rights”. 8 dintre voluntarii EUROPE DIRECT Târgovişte vor participa la un proiect internaţional finanţat de programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene, coordonat de către organizaţia Salvaţi Copiii din Spania. Pentru a promova cetăţenia europeană activă, respectul pentru diversitate, drepturile omului şi ale cetăţeanului şi dialogul intercultural, la schimbul de tineri vor participa şi ONG-uri din Italia şi Grecia.
Activităţile, bazate pe educaţia nonformală, cuprind prezentări despre fiecare ţară, dacă cetăţenilor le sunt sau nu respectate drepturile în statul respectiv, măsurile care sunt adoptate împotriva încălcării drepturilor, cum se pot implica tinerii în acest sens. Pentru a exemplifica mai bine aceste aspecte, se va folosi teatru forum. În cadru intercultural, fiecare ţară îşi va prezenta tradiţiile şi obiceiurile, învăţând în acelaşi timp despre specificul celorlalte.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Mai avem o şansă! Un început bun

Preot Ioan ŞTEFĂNESCU De multe ori ne atenţionează Sf. Evanghelie, ca nu cumva lumina ce ni se pare că este întru noi să fie întuneric, căci cu atât mai mult vom trăi în întuneric. Dar cine mai ia în seamă azi atenţionările Sfintei Evanghelii? Foarte puţini! Pentru cei mulţi contează […]