TAXA DE MEDIU – FENTATĂ

0 0

masiniMai multe maşini au fost înmatriculate fără plata noii taxe de mediu, pe motiv că autoturismele provin din „partajul voluntar” făcut la notar.
Cei care nu îşi permit plata taxei pe noua variantă de calcul au găsit câteva metode prin care să nu achite taxa. Mulţi sunt gata să şi divorţeze. Sute de dâmboviţeni au aflat că, atunci când eşti în proces de partaj, scapi de această impunere.
Protejaţi sunt şi cei care primesc automobilul drept moştenire. în aceste condiţii, notariatele au fost luate cu asalt. în piaţa de maşini, de pe urma legii partajului, au de câştigat şi vânzătorii şi cumpărătorii. Vânzătorii nu comit nicio ilegalitate. Ordonanţa de Urgenţă privind taxa de mediu are mai multe excepţii:
Art. 8. – Timbrul nu se plăteşte atunci când autovehiculele sunt:
e) dobândite prin moştenire, în cazul în care aceasta a intervenit în intervalul de 2 ani de la data deschiderii succesiunii. f) dobândite prin partaj
La Serviciul de înmatriculări din Dâmboviţa, mulţi şoferi au venit deja să îşi depună actele pentru legea partajului. Iar numărul lor este în continuă creştere.
Şi este şi normal, ţinând cont de beneficiile acestei metode. De exemplu, un bărbat care nu divorţează de soţie, însă a decis să treacă pe numele ei noua maşină, a reuşit să scape astfel de taxa de 1.500 de euro. în acest context, şi notarii au luat măsuri şi au decis mărirea taxelor pentru aceste documente, de la 80 de lei la peste 400 de lei. (S.Ş.)

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Astăzi, elevii vor susţine proba obligatorie a profilului, matematică, pentru real şi istorie, pentru uman

Astăzi, 3 iulie, elevii vor susţine proba obligatorie a profilului, matematică, pentru real şi istorie, pentru uman. Oficialii de la Ministerul Educaţiei spun că elevii trebuie să se aştepte la aceeaşi exigenţă ca şi în anii trecuţi, cu camere video în sălile de examen şi cu profesori care nu te […]