Târgul anual de Sfânta Măria, un eveniment extraordinar de frumos pentru comuna Corneşti

Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Marie Mare, Sântămăria sau Uspenia, a fost o zi cu dublă semnificaţie pentru locuitorii din mai multe localităţi dâmboviţene, unde sărbătoresc fie ziua comunei sau participă la târguri . I radiţia se păstrează şi in comuna Corneşti, a avut loc târgul anual de Sfânta Maria, care a adunat un număr mare de comercianţi.Gazda a fost primarul Şerban Vasile.
Comercianţii au stat de vorbă cu edilul de la Corneşti şi cu invitaţii de la judeţ: „Este o zi extraordinar de frumoasă şi, anual, de Sfântă Mărie Mare, avem această tradiţie. Iârgul se organizează anual la Corneşti, oamenii vin cu diverse produse, iar pentru corneşteni este un prilej de a mai ieşi din gospodării, de a se întâlni cu prieteni şi rude. Este, în concluzie, o sărbătoare importantă pentru noi”, a declarat Şerban Vasile, primarul localităţii Corneşti.
Este foarte bine că se menţine tradiţia târgului românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

COMUNA TĂTĂRANI A FOST ÎN SĂRBĂTOARE

Locuitorii comunei dâmboviţene Tătărani au fost în mare sărbătoare, joi, 15 august, când în calendarul creştin ortodox s-a sărbătorit Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, aşa cum mai este cunoscută această sărbătoare în popor.După cinci ani de pauză, administraţia de la Tătărani a decis să sărbătorească ziua comunei. Sărbătoarea […]