TÂRGOVIŞTEANUL VLAD AR PUTEA DEVENI NOUL TITULAR AL PRIMEI REPREZENTATIVE

Mihai ROŞOIU
0 0

Ciprian Tataruşanu (34 de ani) şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională. Andrei Vlad, Ionuţ Radu
sau David Lazar sunt doar câţiva dintre portarii care vor lupta pentru a-l înlocui între buturile României.
Ciprian Tătăruşanu a debutat pentru echipa naţională de seniori pe 17 noiembrie 2010, acum 10 ani şi două zile, într-un meci amical cu Italia, încheiat 1-1, cu Răzvan Lucescu pe banca tehnică a României. Au urmat alte 72 de meciuri în poarta „tricolorilor”, dintre care trei la un turneu final, Euro 2016, când a fost integralist cu Franţa, 1-2, Elveţia, 1-1 şi Albania, 0-1.
Mirel Rădoi va avea o misiune dificilă pentru a alege următorul goalkeeper titular al echipei naţionale. Ionuţ Radu (Inter), David Lazar (Astra), Mihai Aioani (Chindia), Andrei Vlad (FCSB) sau Valentin Cojocaru (Viitorul) sunt câţiva dintre tinerii portari care speră să-i ia locul lui Tătăruşanu. În acelaşi timp, Florin Niţă (Sparta Praga) şi Cristian Bălgrădean (CFR Cluj) pot reprezenta în continuare soluţii pentru buturile reprezentativei României.
Andrei Vlad, portarul liderului din Liga 1, FCSB, şi al echipei naţionale de tineret, pare a fi în pole-position pentru a prelua locul între buturile „tricolorilor mari”, lăsat liber de Tătăruşanu. Vlad a avut prestaţii apreciate atât la echipa de club, cât şi la selecţionata pregătită de Adrian Mutu şi promovarea sa la seniori ar veni în mod natural.
De cealaltă parte, Ionuţ Radu, goalkeeper-ul care a făcut minuni în poarta naţionalei U21 la EURO 2019, are de partea sa experienţa. Portarul de 23 de ani a făcut un sezon excelent la Genoa, în Serie A, unde a fost împrumutat de Inter, înainte de a deveni rezerva lui Handanovic. Acesta este marele minus al lui Radu, lipsa de jocuri „în picioare”.
Mihai Aioani, unul dintre căpitanii Chindiei la doar 21 de ani, poate reprezenta şi el o soluţie. Originar din Buftea, portarul face parte din lotul lui Adrian Mutu, la naţionala de tineret. David Lazar (29 de ani) a debutat în reprezentativa României la partida de verificare cu Belarus, scor 5-3. Chiar dacă Astra ocupă ultima poziţie în Liga 1, Lazar a fost unul dintre cei mai buni oameni ai giurgiuvenilor în acest sezon.
Cristian Bălgrădean (32 de ani) este unul dintre cei mai îndreptăţiţi să se gândească la postul de portar al naţionalei. Campion cu CFR Cluj, „Pufi” a avut evoluţii apreciate în tricoul ardelenilor atât în campionat, cât şi în cupele europene. La finalul partidei de la Sofia, câştigată de CFR, scor 2-0, Bălgrădean şi-a exprimat dezamagirea de a nu fi convocat la acţiunea din octombrie a selecţionatei lui Rădoi.
Florin Niţă (33 de ani), un alt portar cu experienţă care se află de ani buni în circuitul naţionalei României. După despărţirea de FCSB, goalkeeper-ul născut în Bucureşti a semnat cu Sparta Praga, însă partidele în care a apărut ca titular s-au împuţinat cu fiecare sezon.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

STROE PROMITE TESTE RAPIDE PENTRU SPORTIVI

Testele rapide pentru noul coronavirus, care aduc rezultatele în doar câteva minute au fost certificate îin România.Şeful MTS, Ionuţ Stroe, a anunţat că sportivii români pot fi primii beneficiar ai acestor teste, care costă doar 5 euro. Stroe doreşte ca desfăşurarea compeţiilor spotive din România să intre într-un ritm normal, […]