TÂRGOVIŞTE – ÎN MICRO VI S-A VERIFICAT STADIUL LUCRĂRILOR DE REABILITARE A CARTIERULUI

0 0

borigaDe aproximativ o săptămână au început lucrările celui mai mare proiect de reabilitare a cartierului, care a fost demarat în ultimii 30 de ani. Este vorba de Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. „S-a început cu decopertarea suprafeţei de pavele, de borduri, de garaje. După aceasta, vor urma lucrările de refacere a sistemului de apă şi canalizare, apoi se va trece la asfaltarea în totalitate a tuturor locurilor de parcare. Se vor crea locuri de parcare noi, se vor îmbunătăţi atât trotuarele, cât şi aleile pietonale care ajung la blocuri. Accesul persoanelor se va face mult mai uşor, mai modern, elegant şi civilizat. De asemenea, vor rămâne spaţiile verzi în totalitate. Aş vrea să dezamorsez pe această cale zvonurile conform cărora ar dispărea spaţii verzi. Nu dispare niciun spaţiu verde, niciun metru pătrat. Nu se va tăia niciun copac, ba, mai mult, amenajăm aceste spaţii verzi cu locuri de joacă pentru copii, cu părculeţe şi locuri de recreere pentru pensionari şi pentru copii. Toată lumea va avea unde să stea. Am fost şi ieri aici, am venit şi astăzi şi vom veni ori de câte ori este nevoie pentru a ne asigura în fiecare zi că lucrările acestui proiect de importanţă vitală pentru dezvoltarea Târgoviştei sunt în termen şi se desfăşoară aşa cum ne dorim. Încercăm să avem un dialog cu toţi cetăţenii din această zonă, pentru a le afla păsurile, dorinţele şi doleanţele şi a încerca să mulăm, atât cât legea permite şi modificarea proiectului este posibilă, să le îndeplinim dorinţele punctuale pe care le au, deoarece dumnealor trăiesc aici în fiecare zi şi trebuie să le facem viaţa mai uşoară şi mai frumoasă. Este un proiect finanţat de Uniunea Europeană cu 98%, contribuţia locală, a comunităţii, fiind de doar 2%. După cum aţi văzut, se demolează garajele, ceea ce v-am spus de la început. Mă ţin de cuvânt şi îmi asum proiectele pe care le duc, pentru că întotdeauna am avut o gândire de viitor, o gândire de perspectivă şi am avut proiecte. Nu poţi să gândeşti doar referindu-te la ziua de azi. O să vedeţi ce se afla în spatele garajelor, ce se află în garaje, cât loc se câştigă, câtă mizerie va fi scoasă din oraş, câte spaţii verzi se vor crea în plus. Asta înseamnă un oraş modern, un oraş civilizat”, a declarat primarul Gabriel Boriga.
City managerul Gabriel Cioacă a adăugat: „Am stabilit cu reprezentanţii constructorului să începem lucrările din cartiere şi apoi finalul să fie pe bulevardele mari – Tudor Vladimirescu şi Unirii, astfel încât să rezolvăm problema în cartiere. O informaţie pentru târ-goviştenii care şi-au achitat chiria în avans pentru garaje, există posibilitatea să-şi recupereze banii în perioada următoare sau să compenseze cu ce impozite au de plătit. Aşadar, nicio sumă achitată în avans pentru aceste garaje nu va rămâne municipalităţii, dacă cei care au plătit nu mai beneficiază de aceste garaje. Dacă nu se vor face cereri pentru restituirea acestor sume de bani, ele vor fi compensate cu impozitele pe care cetăţeanul respectiv le are de plătit către primărie. Spaţiile verzi – nimic din ceea ce există în acest moment ca spaţiu verde nu se va pierde. Ba, mai mult, acolo unde configuraţia locului va permite, se vor crea spaţii verzi în plus. Se va asigura chiar şi mentenanţa acestor spaţii verzi. Materialele recuperate din cartiere vor fi utilizate pentru refacerea altor zone din oraş”.
Lucrările sunt foarte complexe. Începutul se vede prin demararea activităţilor de demolare a garajelor. Sperăm să avem o colaborare bună cu constructorul, astfel încât totul să se desfăşoare la timp şi în folosul cetăţeanului” – a subliniat viceprimarul Eugen Pătraşcu.
„Fac apel către târgovişteni, să aibă răbdare şi înţelegere cu administraţia locală, pentru că în final aceste lucrări nu fac decât să sporească nivelul de trai, valoarea acestor zone. Trebuie să dăm mai multă dovadă de spirit civic. Nu în ultimul rând, vreau să fac şi un anunţ. Ar fi bine ca oamenii să înceapă să dărâme şi acele garduri de pe lângă blocuri, fiindcă nu sunt deloc conforme cu ceea ce ne dorim noi şi cu ceea ce va rămâne la finalul implementării acestor proiecte”, a declarat în încheiarea vizitei viceprimarul Ciprian Prisăcaru.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

LIGA A 3-A: SERIA A 6-A AVANCRONICA ETAPEI A 19-A

După ADUNAREA GENERALĂ A LIGII A 3-A, aproape că nu mai este nimic de spus. Campionatul a fost împărţit în două. Echipele clasate pe locurile 1-6, în play-off, au obiectiv precis, promovarea în Liga a 2-a. Oricare din cele 6 echipe are şanse (teoretic) să termine cele 10 partide din […]