Suedezii dau o mână de ajutor pentru reintegrarea romilor din Odobeşti

0 0

niculae alecuPrimarul Niculae Alecu, apreciază că în jur de 500 de romi din satele Crovu şi Brâncoveanu – comuna Odobeşti au plecat în străinătate, la cerşit. Cei mai mulţi dintre ei îşi fac veacul prin Suedia, ţară civilizată, cu legislaţie mai blândă şi cetăţeni educaţi în spiritul toleranţei. Spre deosebire de alţi semeni ai lor, romii originari din Odobeşti s-au limitat la statul cu mâna-ntinsă şi n-au făcut prostii, reuşind chiar să stârnească puţină compasiune din partea autorităţilor suedeze. S-a găsit şi o organizaţie neguvernamentală care să susţină reintegrarea acestor amărâţi, primarul a contactat Ambasada Suediei la Bucureşti şi a fost pusă în practică o iniţiativă de toată lauda.
Primăria a pus la dispoziţie o clădire aflată în conservare şi cu sprijinul scandinavilor a fost pus în funcţiune un atelier de prelucrare artizanală a lemnului. Deocamdată sunt doar câteva locuri de muncă dar primarul Niculae Alecu vrea să extindă activitatea şi să reînvie tradiţia împletiturilor din nuiele. Cu 25 de ani în urmă comuna era vestită pentru obiectele de uz casnic şi chiar a unor elemente de mobilier din nuiele şi mai toată marfa mergea la export.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

RCA se va scumpi, în loc să se ieftinească

Mostră de cinism românesc: Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR) a precizat, luni, 25 ianuarie, că introducerea în România a sistemului de plată a daunelor auto bazat pe decontare directă va conduce la o majorare a tarifelor. Totuşi, ASF susţine măsura deoarece ar putea duce la o […]