Statul va prelua, printr-o societate comercială, activele COS Târgovişte

0 0

Soarta COS Târgovişte continuă să preocupe autorităţile guvernamentale la cel mai înalt nivel.
În acest context, au avut loc discuţii între reprezentanţii Administratorului Judiciar MAESTRO SPRL şi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Ministerului de Finanţe, Ministerului Muncii şi ai Consiliului Concurenţei, optându-se pentru una dintre cele trei variante propuse pentru modificarea Planului de Restructurare a COS Târgovişte, respectiv „Divizarea parţială către compania existentă deţinută de Ministerul Economiei.” Soluţia aleasă este fezabilă şi a fost convenită de toate părţile pentru că planul iniţial de reorganizare nu mai poate fi îndeplinit şi, cel mai important aspect, există intenţia Ministerului Economiei de a prelua COS Târgovişte.
Ca etapă imediat următoare, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri înfiinţează o nouă societate comercială, care va îngloba părţi din patrimoniu rezultate din divizarea COS Târgovişte. Întrucât noua companie va avea capital social majoritar de stat, se va putea proceda la conversia datoriilor fiscale.
Potrivit acordului agreeat de Administratorul Judiciar, la COS Târgovişte vor rămâne active care nu concură la activitatea de producţie. Compania nouă, după divizarea realizată prin planul nou de reorganizare a COST, va proceda la conversia creanţelor bugetare în acţiuni. Preocuparea imediată a Guvernului Orban este în aceste condiţii identificarea resurselor în vederea plăţii salariilor angajaţilor actuali ai combinatului.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: 308 locuri de muncă disponibile la această dată

La această dată, AJOFM Dâmboviţa înregistrează în baza de date 308 locuri de muncă, din care 21 pentru persoanele cu studii superioare, 250 care se adresează persoanelor calificate în diverse meserii şi 37de posturi pentru muncitorii necalificaţi.Din prima categorie oferta cuprinde administrator reţea, inginer automatist, inginer autovehicule rutiere, organizator spectacole, […]