Sprijin de până la 200.000 de euro pentru crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole

croitorieAgenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a dat publicităţii Ghidul solicitantului – varianta consultativă – pentru submăsura 6.4 – Sprijin pentru investiţii în crearea şi devoltarea de activităţi neagricole.
Submăsura are ca scop stimularea mediului de afaceri în spaţiu rural, creşterea numărului de activităţi neagricole, dezvoltarea activităţilor existente, crearea de locuri de muncă. Ca domenii acoperite sunt enumerate activităţi de producţie – confecţii textile, prelucrarea lemnului, confecţii metalice, activităţi meşteşugăreşti, activităţi turistice, furnizarea de servicii sociale, medicale, sanitar veterinare, reparaţii obiecte casnice, contabilitate, administrative etc.
Ca potenţiali beneficiari sunt micro-întreprinderile şi întreprinderile neagricole mici existente şi nou-înfiinţate din spaţiu rural, fermieri sau membri ai gospodăriilor agricole (autorizaţi cu statut minim de PFA), care îşi diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activităţi neagricole în cadrul întreprinderii deja existente.
Cofinanţarea nerambursabilă reprezintă 70% din valoarea eligibilă a proiectului, dar nu poate depăşi 200.000 euro. În unele cazuri poate ajunge la 90% din valoarea investiţiei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Industria dâmboviţeană -ritm de creştere peste media de ţară

În 2015, comparativ cu anul precedent, producţia industrială realizată de agenţii economici din Dâmboviţa a crescut cu 7,3%, situându-se din acest punct de vedere cu 4,6 puncte procentuale peste indicele producţiei industriale înregistrate la nivel naţional. Rezultate bune au fost obţinute în primul rând în industria prelucrătoare (+7,4%). Pe ramuri […]