Skatepark „Chindia”, aproape de recepţie!

La viitorul skatepark lucrările avansaeză rapid, intenţia autorităţilor fiind aceea de a deveni funcţional în perioada imediat următoare. Investiţia, unica în oraşul nostru şi finanţată din bani europeni, reprezintă un spaţiu de relaxare cu foarte multe facilităţi, incluzând echipamentele de skate şi de fitness, spaţiile verzi generoase, având o suprafaţă de peste 3000 mp, o zonă de picnic, dar şi bănci inteligente, cu wi-fi şi funcţionalităţi de încărcare a dispozitivelor mobile.
„Aria terenului aferent implementării acestui proiect este de 4068 mp şi a rezultat exclusiv ca urmare a măririi Parcului Chindia într-o zonă degradată şi închisă publicului, care nu a mai fost utilizată de zeci de ani.
S-au amplasat deja elemente diverse, care permit realizarea unei game largi de activităţi: bare, elemente skate tip quarter pipe, half-pipe, spine, etc. Totodată, parcul este dotat cu un complex de bare de tracţiuni tip „Fitness Urban” şi „Street Workout”, beneficiind şi de alte facilităţi pentru odihnă şi recreere.
Valoarea totală a investiţiei este de 1.420.153,24 lei (cu TVA), iar finanţarea este asigurată din fonduri europene, POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiţii 4.2, „Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului”, precizează primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Adrian Ţuţuianu, candidatul Pro România pentru Consiliul Judeţean. Priorităţi pentru infrastructura rutieră

Candidatul Pro România pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, senatorul Adrian Ţuţuianu, a prezentat principalele repere ale programului pentru dezvoltarea infrastructurii de drumuri, cu precizarea că vizează perioada următoare dar şi obiective pe termen lung, finanţabile din fonduri europene în exerciţiul financiar 2020-2027. Consideră Adrian Ţuţuianu, om cu o […]