Silvia Mareş, Pro România, despre numeroasele probleme fără răspuns, cu numai o lună înainte de începerea şcolii

Prof. Silvia Mareş, coordonatorul Organizaţiei de Femei a Pro România Dâmboviţa, a încercat să desluşească, pe înţelesul celor direct vizaţi – elevi, părinţi, cadre didactice – cum se vor aplica cele trei scenarii posibile, anunţate de conducerea MEC pentru începutul anului şcolar. A făcut o analiză pertinentă la nivelul Judeţului Dâmboviţa, luând în calcul datele oficiale din intervalul 25 iunie-9 iulie. Cu o medie zilnică a infectărilor de 25,14 persoane raportată la populaţie, a rezultat o valoare de 0,05 cazuri la mia de locuitori, care ar încadra judeţul în varianta cea mai optimistă, a scenariului verde, deci toţi elevii merg la şcoală. Asta în terorie pentru că, aşa cum a explicat directoarea Colegiului Naţional Constantin Cantacuzino, în practică lucrurile sunt infinit mai complicate.
In mediul urban, a exemplificat Silvia Mareş, la o medie de 28 de elevi la clasă, pentru a se asigura distanţarea, clasa va fi împărţită în două. Deci vor fi cel puţin două schimburi, între care vor trebui asigurate curăţenia şi dezinfecţia. Intreabă Pro România, ce se va întâmpla, de exemplu, cu elevii navetişti, în condiţiile în care se va învăţa pe schimburi? Apoi, firesc, se dublează numărul orelor, deci va trebui un număr dublu de profesori. Se întrevede reducerea numărului de ore de şcoală, deşi sindicatele susţin că se va merge pe programa veche. O altă consecinţă va fi că nu se va mai putea desfăşura, inclusiv din lipsă de spaţiu, programul „şcoală după şcoală”. Nu poate spune nimeni cum va fi recuperată materia care ar fi trebuit parcursă în semestrul II al anului şcolar 20192020 şi este evident că nu va exista o soluţie unică, nici măcar pentru toate şcolile din acelaşi oraş. Tocmai din acest motiv este de condamnat faptul că autorităţile locale nu au iniţiat nici până acum un dialog cu profesorii, părinţii şi elevii, pentru a stabili, pe cât posibil, reperele de urmat în perspectiva debutului anului şcolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Robert Turcescu -o candidatură "exotică" la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Conducerea centrală a PMP a decis să încerce marea cu degetul, trimiţându-l pe Robert Turcescu la Dâmboviţa, să candideze pentru şefia Consiliului Judeţean. Fostul jurnalist, în prezent europarlamentar, îl înlocuieşte pe cvasi-necunoscutul (pentru electoratul dâmboviţean) Florin Grigorescu şi, din câte se pare, ocupă şi funcţia de preşedinte interimar al filialei […]