SE ÎNTORC SPECTATORII PE STADIOANE

Mihai ROŞOIU

Printre măsurile anunţate de Klaus Iohannis se numără şi redeschiderea stadioanelor, în limita a 25% din capacitatea totală, care va intra în vigoare din 15 mai.
Klaus Iohannis a anunţat redeschiderea stadioanelor
„Din acest weekend, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori”, a anunţat Klaus Iohannis, potrivit Digi24.
Astfel, cluburile din Liga 1 ar putea permite accesul spectatorilor încă din această rundă, programată în weekend, însă timpul scurt care a mai rămas până la data disputării etapei ar putea reprezinta un impediment.
Până în acest moment, primul meci care se va disputa în mod cert cu spectatori în tribune este finala Cupei României, dintre Universitatea Craiova şi Astra Giurgiu, programată la Ploieşti pe 22 mai.
Guvernul a publicat cele trei condiţii de bază pe care suporterii sunt obligaţi să le respecte
„Competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României fără spectatori, numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al Ministrului Tineretului şi Sportului şi al Ministrului Sănătăţii.
Prin excepţie de la prevederile anterioare, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Tineretului şi Sportului şi cu avizul Ministerului Sănătăţii, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 şi a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, în condiţiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii”, se arată în decizia Guvernului.
Ultimul meci de fotbal din România la care suporterii au putut intra pe stadion a fost Rapid – CSM Reşiţa, pe 8 martie 2020.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

bookbox Urcarea muntelui Mildendo, de Mircea Dinu, Editura Macarie

Un pământ nou, un teritoriu proaspăt descoperit, neştiut şi necunoscut până acum, şi o lume cu care nu a mai intrat nimeni în contact, în vreun fel de legătură. Acestea sunt teritoriile pe care poezia îşi propune să le afle şi pe care, mai departe, le face cunoscute şi le […]