SCHIMBĂRILE PROPUSE DE FRF ÎN LIGA A II-A

Mihai ROŞOIU

Comitetul Executiv al FRF a validat în şedinţa de marţi, 18 august, noul format competiţional al Ligii 2.
În ediţia 2020/2021, ce va debuta la data de 29 august, echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regular, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiţiei, play-off sau play-out.
Sistemul din play-off
La fel ca în ediţia recent încheiată, primele 6 clasate îşi vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie.
La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct înLiga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 şi 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 şi 7 din play-out-ul Ligii 1.
Sistemul din play-out
Echipele din play-out-ul ediţiei 2020-2021 a Ligii 2 vor fi împărţite în două grupe.
În cadrul şedinţei Comitetului Executiv au fost validate două scenarii, cu

20, respectiv 21 de echipe la start în sezonul 2020-2021 al Ligii 2. Certificarea CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu şi dreptul de participare vor fi stabilite ca urmare a unei decizii a Comisiei de Apel.
Pentru scenariul cu 20 de echipe:

 • Grupele A şi B din play-out vor avea câte 7 echipe. Se va disputa un singur joc între participante.
 • Din ambele grupe vor retrograda locurile
  6 şi 7.
 • Cele două formaţii de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menţinerea în Liga 2.
  Pentru scenariul cu 21 de echipe:
 • Grupa A din play-out va avea 7 echipe, în timp ce grupa B va avea 8 echipe. Se va disputa un singur joc între participante.
 • Din grupa A vor retrograda în Liga 3 locurile 6 şi 7, din grupa B vor retrograda locurile 6, 7 şi 8.
 • Cele două formaţii de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menţinerea în Liga 2.
  Dacă se retrag echipe în timpul sezonului regular, numărul de retrogradate se va micşora corespunzător, însă împărţirea în cele două grupe se va face în acelaşi mod, luând în considerare locurile echipelor retrase ca fiind ultimele.

MODIFICARE ROAF ÎN CEEA CE PRIVEŞTE BARAJUL DE MENŢINERE/PROMOVARE ÎN LIGA 1
Odată cu schimbarea sistemului competiţional, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv de azi, s-a modificat şi art. 29, pct. 2.1.din ROAF.

 • În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deţine licenţă pentru Liga 1 sau nu îndeplineşte cerinţele statutare şi regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga 2 ce îndeplineşte condiţiile de participare în Liga 1.
 • Dacă în situaţia mai sus descrisă nu sunt suficiente echipe din play-off care să îndeplinească condiţiile de participare în Liga 1, locurile vacante, promovabile sau care dau dreptul la barajul de promovare, vor fi ocupate de echipele din play-out-ul Ligii 2, astfel:
  o Dacă este un singur loc vacant, atunci echipele situate pe locurile 1 în cele 2 grupe de play-out ale Ligii 2 vor disputa un baraj tur-retur pentru ocuparea respectivului loc.
  o Dacă sunt două locuri vacante atunci fiecare echipă situată pe primul loc în fiecare grupă din play-out-ul Ligii 2 va beneficia de câte un loc. o Dacă este doar un loc vacant şi doar una dintre echipele situate pe locul 1 în cele două grupe de play-out ale Ligii 2 îndeplineşte condiţiile de participare în Liga 1, atunci aceasta din urmă va ocupa locul promovabil sau care dă dreptul la participarea la barajul pentru menţinerea/promovarea în Liga 1. o Dacă niciuna dintre echipele situate pe locul 1 în cele două grupe de play-out al Ligii 2 nu îndeplineşte condiţiile de participare în Liga 1, principiile de mai sus vor fi aplicabile echipelor situate pe locul al 2-lea şi aşa mai departe. o Dacă există 2 locuri vacante conform celor de mai sus, şi doar o echipă din cele situate pe primul loc în grupele de play-out ale Ligii 2 îndeplineşte condiţiile de participare în Liga 1, atunci aceasta va obţine unul dintre cele două locuri vacante, urmând ca pentru cel de-al doilea loc să se dispute un baraj tur-retur între echipele clasate pe locul al doilea în cele două grupe de play-out ale Ligii 2. – În mod similar, se vor aplica aceleaşi reguli şi în cazul în care rămân locuri vacante în Liga 2 ca urmare a neîn-deplinirii de către unele cluburi a condiţiilor de participare în Liga 2 (de ex. neobţinerea certificării).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Delir şi nebunie în perioada interbelică (XXXVI) De la Rudolf Valentino la Adolf Hitler

de Gilbert Guilleminault, coordonator_Totuşi, şansele nu par egale în ceea ce-i priveşte pe cei trei ce aşteptau liniştiţi moartea lui Lenin pentru a tăia şi spânzura după cum doreau: Zinoviev, ambiţios, viclean, foarte bun orator (în partid toţi l-au poreclit „vodoliey” – alunecos ca apa), este considerat „copilul de suflet” […]