Salarizarea pesonalului din administraţia publică – Tema întrunirii Comisiei de Dialog Social

salarizareLa Solicitarea Sindicatului Independent al Funcţionarilor Publici a fost convocată Comisia de Dialog Social. La discuţii au fost invitaţi şi primari şi secretari ai primăriilor din judeţ, parlamentarii de Dâmboviţa. A onorat, de asemenea, invitaţia reprezentanţilor funcţionarilor publici şi personalului contractual din primării dl Ion Popescu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian. Dialogul a fost mediat de prefectul Victor Sanda, iar dintre parlametari au fost prezenţi deputaţii PSD Radu Popa, lonuţ Săvoiu şi Stanciu Zisu.
Doleanţele sindicaliştilor au fost sintetizate de preşedintele Ion Oproiu şi se referă în primul rând la „situaţia dezastruoasă a salarizării din administraţia publică locală”. Aceştia reclamă neaplicarea legii salarizării unitare dar şi faptul că majorarea graduală a salariului minim s-a făcut fără a se ţine cont, procentual, şi la celelalte clase de salarizare. O altă nemulţumire este generată de absenţa unui contract colectiv de muncă la nivel naţional şi de tergiversarea modificării Legii Dialogului Social. Prefectul judeţului a arătat la rândul său că este nevoie de o lege echitabilă a salarizării personalului din administraţia publică locală dar, la fel de adevărat, că gradul de colectare a veniturilor la bugetele locale este, în multe cazuri, foarte scăzut. în plus, nu se va putea vorbi despre o creştere a salariilor în sistemul bugetar fără o creştere semnificativă a sectorului privat.
Şi parlamentarii prezenţi au apreciat solicitările ca fiind pertinente şi au exprimat sprijinul pentru rezolvarea problematicii aduse în discuţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ziua Drapelului

Cu ocazia sărbătorii „Ziua Drapelului”, prefectul Victor Sanda şi celelalte oficialităţi ale judeţului, inclusiv comandantul Garnizoanei şi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române, au participat la o manifestare prin care şi-au exprimat pe deplin sentimentele de respect faţă de drapelul României, ca simbol reprezentativ al aspiraţiilor întregului popor.