ROMANIA, UN SUCCES Şl O ÎNFRNGERE PENTRU „ACVILE”

Mihai ROŞOIU
0 0

Reprezentativa feminină de baschet a României s-a aflat la doar o secundă distanţă de o mare victorie, Acvilele cedând în weekend, la Praga, în faţa selecţionatei similare a Cehiei, cu scorul de 69-70 (17-24, 14-11, 13-7, 15-18). Coşul victoriei a fost marcat de Elhotova în ultima secundă de joc iar Cehia se instalează pe primul loc al grupei D din cadrul FibA Women’s EuroBas-ket 2021 Qualifiers, în vreme ce România ocupă locul secund, la egalitate de puncte cu Italia. Următorul joc al Acvilelor este programat pentru 12 noiembrie 2020, dată când vor primi replica naţionalei Italiei.
Kralovka Arena din Praga a găzduit în weekend derby-ul Grupei D din cadrul FIBA Women’s EuroBasket 2021 Qualifiers, naţionala feminină a Cehiei primind replica României după o rundă inaugurală în care ambele combatante şi-au trecut în cont câte o victorie importantă. Acvilele au trecut de Danemarca la Timişoara, în faţa unui public admirabil, cu 70-55, iar Cehia a realizat prima surpriză a seriei şi s-a impus la Cagliari în faţa Italiei, cu 62-52. Astfel, partida din această seară se anunţă a fi una pe viaţă şi moarte şi asta pentru că avea o miză foarte importantă în economia calificării pentru ambele echipe.
Dornice să facă o figură cât mai frumoasă şi să încline balanţa victoriei în favoarea lor, Acvilele au reuşit să facă faţă tăvălugului gazdelor şi după un prim sfert dominat de naţionala Cehiei au reuşit să reducă din diferenţă şi să intre la vestiare doar cu un handicap minor: scor 3135. La reluare, cu Godri-Părău şi Walker aproape de neoprit sub panouri, România reface ecartul pas cu pas şi ajunge să închidă sfertul al treilea cu un mic avantaj stabilit după coşul parafat de românca de origine americană: scor 44-42. Ultima parte se deruleaza cu garda jos, Godri-Părău şi Walker aduc din nou puncte importante la zestrea tricoloră iar în ultimele minute de joc iese la rampă şi Mărginean, care punctează necruţător şi face ca tabelă să indice 69-68 în favoarea naţionalei noastre cu 12 secunde înainte de fluierul final. După un timp de odihna solicitat de gazde, Acvilele revin pe teren şi forţează apărarea, dar Elhotova găseşte un culoar liber la ultima repunere şi marchează cu sânge rece de la semi-distanţă, închizând tabela la scorul de 70-69 pentru Cehia.
Tot la finele săptămânii trecute, Italia s-a impus în deplasare în faţa Danemarcei, cu scorul de 82-72, astfel că topul grupei D după primele două etape arată astfel:
1. Cehia – 4 puncte (2 victorii)
2. ROMÂNIA – 3 puncte (1 victorie, 1 înfrangere) 3. Italia – 3 puncte (1 victorie, 1 înfrangere)
4. Danemarca – 2 puncte (2 înfrangeri)
Cursa de calificare la turneul final european se va relua în toamnă anului viitor, următoarele partide din grupa D fiind programate să se desfăşoare în 12 noiembrie 2020: România va evolua în faţa propriilor suporteri împotriva Italiei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DESCHIDEREA SPRE SLUJIRE A BISERICII SCHITULUI SF. MC. FILOFTEIA

În prezenţa a numeroşi credincioşi, sâmbăta, 16 noiembrie 2019, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de Părintele Vicar Eparhial, Părinţi Consilieri de la Centrul Eparhial, Ieromonahi, preoţi şi diaconi, a deschis spre slujire biserica celui mai nou aşezământ monahal din Arhiepiscopia Târgoviştei -Schitul Sf. Mc. Filofteia, situat în comuna […]