Rata şomajului, uşoară scădere comparativ cu sfârşitul anului 2015

Pentru ultima parte a anului trecut, rata medie a şomajului a fost calculată, la nivel naţional, la 5,7%, în scădere cu 0,2 puncte procentuale comparativ cu sfârşitul anului 2015.
Pe sexe, şomajul este cu 1,4% mai ridicat la bărbaţi, iar pe grupe de vârstă cei mai afectaţi sunt tinerii (15-24 de ani) în cazul cărora rata şomajului depăşeşte 20%.
În funcţie de mediile rezidenţiale, acest flagel afectează mai mult populaţia activă din mediul rural (6,4%) în timp ce, la nivel naţional, rata şomajului a fost de 5,1%.
În Dâmboviţa, rata şomajului în luna octombrie – ultima analizată, a fost de 6,8%, peste media naţională, cu tendinţă de creştere spre sfârşitul anului. Numărul şomerilor înregistraţi din judeţ este 13500 persoane, majoritatea fără indemnizaţie de sprijin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Noi tarife pentru vizitarea muzeelor din cadrul Complexului Muzeal "Curtea Domnească" Târgovişte

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte a anunţat modificarea preţului de intrare la muzeele componente începând cu 1 ianuarie 2017, astfel: • Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” – 12 Lei • Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni – 8 Lei • Muzeul de Istorie – 8 Lei • Muzeul de Artă – 8 Lei […]