Rata şomajului în Dâmboviţa, în uşoară scădere

La sfârşitul lunii iulie 2017, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa înregistra în baza de date un număr de 10.874 şomeri, din care 4.817 femei.
În numărul total , şomerii care beneficiază de indemnizaţie – 1.054 de persoane, au o pondere de numai zece procente , în timp ce majoritatea o reprezintă şomeri neindemnizaţi -9.820 de persoane, din categorii greu integrabile pe piaţa muncii.
În funcţie de categoria studiilor absolvite, situaţia se prezintă astfel: în Dâmboviţa sunt înregistraţi 232 de şomeri cu studii superioare , 1.562 şomeri absolvenţi de cu studii medii şi 9.080 persoane care au absolvit ciclul inferior al liceului sau şcoala de arte şi meserii.
Rata şomajului în Dâmboviţa, calculată la data de 31 iulie 2017, a fost de de 5, 47%, mai mică cu 0,13 puncte procentuale decât în luna precedentă dar semnificativ mai mare decât media la nivel naţional, care a fost 4,2%..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fonduri europene pentru modernizarea sistemelor care are ca rezultat o mărire netă a suprafeţei irigate

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) primeşte proiecte care vizează investiţii în modernizarea sistemelor care au ca rezultat o mărire netă a suprafeţei irigate, aferente submăsurii 4.3 I -Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice -Componenta infrastructură de IRIGAŢII. În acest sens, AFIR a publicat pe site-ul […]