PRO România susţine testarea imediată pentru COVID a întregii populaţii

„Guvernul PNL a eşuat când a asigurat oamenii că vor avea ce pune pe masă familiilor. Sunt mulţi români în pericol de a rămâne fără venituri” a declarat Oana Vlăducă, prima pe lista PRO România Dâmboviţa pentru Senat. A mai acuzat că, pe lângă criza sanitară prost gestionată, PNL a închis pieţele cu consecinţa directă că producătorii nu mai au unde să-şi vândă fructele şi legumele chiar în plin sezon. Legat de criza medicală, Oana Vlăducă a precizat că, în Programul de Guvernare aprobat la Congresul PRO România de duminica trecută, este prevăzută testarea imediată şi gratuită a întregii populaţii. Tot ca o măsură imediată, este prevăzută înfiinţarea unui centru naţional pentru plasmă şi vor fi întărite cu personal calificat direcţiile de sănătate publică. Va fi urgentată distribuirea vaccinurilor către populaţie, prioritar către persoanele din categoriile de risc.
Principalele măsuri propuse în Programul de Guvernare aprobat la Congresul PRO România:
Venitul Minim de Criză: asigurarea resurselor minime pe perioada crizei pentru fiecare român din ţară sau din străinătate. Se acordă tuturor celor care au venituri sub 2000 de lei.
Sprijinul Economic de Criză: plan anticriză care permite IMM-urilor să-şi continue activitatea şi să păstreze locurile de muncă. Acesta prevede reduceri de TVA, anularea unor obligaţii fiscale, sprijin pentru plata chiriilor, amânarea unor rate bancare, redeschiderea afacerilor, acordarea de granturi şi eficienti-zarea programului IMM Invest.
Reîntoarcerea în şcoli, în condiţii de siguranţă, şi testarea repetată a tuturor celor din sistemul de învăţământ. De asemenea, se propune redeschiderea cabinetelor medicale şcolare pentru trierea, testarea şi supravegherea elevilor.
Testare în masă, cu decontare pentru cei care optează să se testeze în privat.
PROmisiunea relansării economice: Se propune un Proiect Naţional de Investiţii în infrastructură, agricultură, educaţie, sănătate şi mediu. Pentru reconstrucţia României post-criză, se instituie PROiectul România – Marile Reforme în administraţia publică şi fiscală.
Redarea demnităţii şi respectului pentru haina militară prin revenirea la forma iniţială a legii 223/2015.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA JOACA LUNI CU SEPSI OSK

Partidele vor fi transmise în direct de LOOK SPORT / PLUS, DIGI SPORT şi TELEKOM SPORT. Vineri, 20 noiembrieOra 17.00 Politehnica Iaşi -FC Argeş Ora 20.30 Dinamo – FC VoluntariSâmbătă, 21 noiembrie Ora 13.00 Academica Clinceni -FC Viitorul Constanţa Ora 19.30 FC Botoşani –Universitatea Craiova Duminică, 22 noiembrie Ora 17.00 […]