Pro România – set de măsuri pentru repornirea economiei

0 0

Biroul executiv al rnu nomania s-a reunit, online, pentru a elabora un plan de 10 măsuri pentru repornirea României. Unul dintre cele mai importante puncte face referire la redefinirea categoriilor vulnerabile, după alte criterii decât cel de vârstă.
În ceea ce priveşte planul pentru relansarea economică a României, BEx a discutat şi aprobat o listă de zece măsuri concrete.
„Nu este prima dată când PRO România prezintă public soluţii concrete. Pe 9 martie, preşedintele partidului, Victor Ponta, a prezentat un plan de 10 măsuri pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. În lipsa unei strategii proprii, Guvernul a adoptat şi implementat planul propus de PRO România. Şi de această dată, în lipsa unei abordări strategice şi unitare din partea Executivului, reprezentanţii Biroului Executiv PRO România au propus un plan incluziv pentru relansarea economică a ţării”- a declarat Oana Vlăducă, deputat Pro România.

  1. Deschiderea activităţilor economice pe 4 mai, şcolile pe 11/18 mai, activităţile sportive, culturale, evenimente şi restaurante – 1 iunie. Activitatea economică trebuie repor-nită cu respectarea restricţiilor medicale (mască, mănuşi, evitarea activităţilor care încalcă distanţarea socială).
  2. Păstrarea restricţiilor şi a carantinei doar în zonele considerate focar – pe durata determinată de maxim 15 zile (cu posibilitatea prelungirii în cazuri justificate).
  3. Implementarea Programului Naţional de testare COVID-19 până la data de 11 mai (41 de centre judeţene de testare, capacitate de minim 500 teste/zi/judeţ).
  4. Redefinirea categoriilor vulnerabile din punct de vedere medical şi social.
  5. Program flexibil de activitate pentru instituţiile publice şi firmele private (păstrarea celor 40 de ore de

activitate săptămânală, dar diferenţiat – program zilnic între 8-21, activitate luni-duminică.

  1. Achiziţionarea de către UNIFARM şi distribuirea (la preţul de achiziţie) până pe 4 mai, a 100 de milioane de măşti şi mănuşi pentru populaţie.
  2. Acordarea creditelor din programul IMM Invest până pe 15 mai.
  3. Programul naţional pentru sprijinirea agriculturii şi industriei alimentare adoptat până pe 4 mai, scutire de impozite şi taxe pe parcursul anului 2020 – credite cu dobândă subvenţionată de stat -ajutor de stat pentru completarea salariilor.
  4. Aprobarea de către Parlament, până pe 15 mai, (la propunerea Guvernului), a programului naţional de investiţii în infrastructura mare, cu fixarea de termene de semnare şi demarare a lucrărilor.
  5. Demararea programului de şcoală online/ achiziţionarea şi distribuirea de laptopuri cu conectare internet şi cameră pentru toţi elevii, până pe 1 octombrie.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APIA primeşte cererile pentru subvenţia la motorina utilizată în trimestrul I al anului

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură primeste, in luna aprilie 2019, cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul I /2020.Pentru solicitarea ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, fermierii vor primi, prin posta electronica, formularul […]