Pro România – prima întâlnire regională a avut loc la Târgovişte

După reuniunea parlamentarilor partidului, care a avut loc la Peştera, La Târgovişte a avut loc , astăzi, prima întâlnire regională a Pro România, cu participarea coordonatorilor organizaţiilor din şapte judeţe, anume Argeş, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea şi, bineânţeles, Dâmboviţa. Discuţiile au fost coordonate de preşedintele Victor Ponta, care i-a avut alături pe Ioana Petrescu, vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu şi Georgică Dumitru, coordonatorul Pro România Dâmboviţa. La finalul întâlnirii, Victor Ponta a prezentat presei principalele teme abordate, începând cu preocuparea pentru consolidarea proiectului Pro România, ca proiect politic nou, de centru-stân-ga, pro-european. Pro România, a subliniat Ponta, va susţine o dezvoltare echilibrată a ţării, care să conducă la reducerea inegalităţilor, şi se pronunţă pentru o reformă administrativă de substanţă şi o reformare a sistemului fiscal, astfel încât să fie redusă povara impozitelor care , în prezent, apasă preponderent asupra salariaţilor.
Pe latura organizatorică, Pro România se pregăteşte pentru alegerile locale şi va avea proprii candidaţi, selecţionaţi pe criterii de competenţă profesională şi integritate. Victor Ponta a amintit în acest context de organizarea, în luna februarie, a Convenţiei Naţionale , unde va fi prezentat şi pus în dezbatere Manifestul Politic al Pro România pentru perioada 20202024, care va conţine proiecte considerate fundamentale pentru dezvoltarea României. Legat de activitatea parlamentară, în situaţia în care vor susţine iniţiativele propuse, Pro România va colabora punctual cu celelalte partide dar, a precizat Ponta, Pro România este în opoziţie şi va face opoziţie politică în mod civilizat. Nu în ultimul rând, parlamentarii pro România vor susţine modificarea Legii alegerilor locale, în sensul alegerii preşedinţilor de consilii judeţene de către consilierii judeţeni şi a primarilor în două tururi de scrutin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: pensia medie, semnificativ sub pensia medie din judeţele dezvoltate

Cea mai mare pensie din sistemul public de stat calculată pentru luna octombrie 2019 de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) are un cuantum brut de 33.235 lei.Într-un top al celor mai mari pensii publice plătite luna trecută din sistemul public de pensii, cea de-a doua pensie ca mărime plătită […]