PRO România iniţiază primele demersuri pentru înfiinţarea unui parc industrial la Târgovişte

Pornind de la realităţi care nu pot fi contestate – 6257 şomeri înregistraţi la nivel de judeţ, din care numai 1691 indem-nizaţi şi o rată a şomajului peste media pe ţară, PRO România Dâmboviţa, prin vocea lui Cosmin Tătulescu, a făcut publice primele demersuri în scopul înfiinţării unui parc industrial la Târgovişte, în proximitatea OŢELINOX, pe un teren aflat în proprietatea municipalităţii.
„În Dâmboviţa s-au înfiinţat, în ultimii 30 de ani, trei parcuri industriale, la Moreni, Mija şi Priboiu, fără a se avea în vedere înfiinţarea unui parc industrial la Târgovişte, unde este nevoie stringent de aşa ceva”, a spus Tătulescu.
Prin urmare, PRO România a pregătit trei proiecte de hotărâre, două pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi unul pentru Consiliul Local Municipal Târgovişte. Primul proiect se referă la înfiinţarea SC Târgovişte Parc SA, ca societate comercială pe acţiuni, conform Legii 31/1990. Acţionari fondatori vor fi CJ Dâmboviţa şi CLM Târgovişte, care vor analiza oportunitatea atragerii şi altor investitori, persoane fizice sau juridice. Al doilea proiect de hotărâre se referă la aprobarea realizării studiului de fezabilitate şi aprobarea indicatorilor tehnico-eco-nomici pentru realizarea SC Târgovişte Parc SA. Cel de al treilea proiect de hotărâre propus prevede darea în administrare, către Consiliul Judeţean, a terenului aparţinând domeniului public al Municipiului Târgovişte, pentru înfiinţarea parcului industrial.
Cosmin Tătulescu a făcut aici precizarea că, potrivit prevederilor legale, suprafaţa minimă necesară este de 5 hectare iar Primăria Târgovişte deţine în zona OŢELINOX o suprafaţă de 25 de hectare de teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Adrian Ţuţuianu: "Domnul Ciolacu ne cheamă să facem pace cu cei care au distrus România!"

Adrian Ţuţuianu, prim-vicepreşedinte PRO România, a transmis public condoleanţe familiilor îndoliate în urma tragediei de la Piatra Neamţ. Trecând în registru politic, candidatul PRO România Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor, a spus că se impune demisia ministrului Sănătăţii şi a întregului guvern, apreciind că nu este normal să fie schimbaţi opt […]