Pro România a prezentat primele două măsuri din planul de ţară pentru ieşirea din criză

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a prezentat primele două măsuri din planul pentru ieşirea din criză: venitul minim de criză pentru persoane fizice şi sprijinul economic de criză pentru companii.
„Oamenii cu venituri mici trebuie să ştie că există programe concrete, foarte clare, foarte simple, care să-i ajute să treacă peste anul 2021. Propunem asigurarea unui venit minim de criză, care să asigure fiecărui român cel puţin 2000 lei lunar şi 1500 lei/membru de familie. Acest venit minim se calculează ca diferenţă dintre venitul realizat şi nivelul garantat menţionat şi se acoperă în proporţie de 50% prin bani şi 50% prin tichete valorice”, a explicat liderul PRO România.
Cea de a doua măsură prezentată de preşedintele PRO România este denumită sprijinul economic de criză şi se adresează IMM-urilor, firmelor cu capital privat şi capital românesc.
„Noi venim cu măsuri foarte concrete şi clare pe care orice întreprinzător în această ţară le poate simţi. În primul rând, şi aici este vorba despre HORECA şi producătorii din industria alimentară, cota de TVA redusă de la 9 % la 5% -este un sprijin concret. Aceşti 4% reprezintă, de fapt, nu doar nişte bani, ci şi un spri-jin, psihologic

dacă vreţi, pentru sectoarele cele mai afectate de această criză. A doua facilitate este eliminarea pentru 2021 a impozitului pe profit specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele şi impozitele datorate pentru activele corporale neutilizate din cauza restricţiilor şi interdicţiilor administrative.
Victor Ponta susţine că există o singură condiţie esenţială pentru toate aceste firme ca să beneficieze de sprijin, şi anume să păstreze în cursul anului 2021 acelaşi număr de persoane angajate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Directivă privind salariul minim în Uniunea europeană

Comisia Europeană a emis proiectul oficial de directivă privind principiile de aplicare a salariului minim în Uniunea Europeană, fără a impune un nivel de plată. Vor fi însă introduse o serie de criterii şi reguli la stabilirea salariului minim în fiecare ţară UE, inclusiv România, pentru remuneraţii „adecvate”, cu implicaţii […]